Wednesday, December 28, 2005

U Can't Touch This

Nä, det går fan inte. Hela fotbolls-Sverige raljerar fortfarande om Henrik Fucking Larsson, alternativt sover. Vi var nyligen inne på vår oförmåga att uppröra andra, och när inte ens bloggbriganden på Röd Guling kan hitta något annat att dissa än att vi håller på fel lag, ja då känns det lite tröstlöst.

Vi passar därför på att lyfta fram några av våra elakare inlägg från det halvår som gått, om inte annat för att med detta återbesök i de dunklaste prången av vår personlighet försöka väcka ondskans låga till liv igen. Så här följer sju dödssynder från ...grönvita sidan upp!:s första sex månader. Då har vi inte ens ryckt i grejerna som handlar om arenafrågan...

***

Henrik Appelqvists blogg; ja det var tider det. Här passade vi på att vräka ur oss all den frustration vi kände just då, och får vi välja själva är det fortfarande den text vi är mest nöjda med i efterhand. Särskilt som den bara tog en timme att skriva. Här är några grejer vi strök:
- En ganska långsökt och inte särskilt rolig kortis om KGB, rökande spelare och cigarettsmugglande östeuropéer.
- Några av turerna med Leicester-förhandlingarna. Hade tänkt att det skulle bli ett missförstånd kring huruvida Leicester-pengarna skulle betalas ut när Leicester vunnit The Championship / Champions League, men det gick inte att göra kul och kort, så det fick gå.
- Ett nattligt SMS från Thomas Andersson. "JESUS KOMMER". I och för sig halvkul, men det lät alldeles för likt en gammal göteborgsvits vi hade i bakhuvudet. Dessutom var vår huvudperson vid det laget för full för att skriva.

I efterhand kom vi på en epilog, men då kändes det sent att gå in och ändra.
"07:50 På väg till toaletten för att kräkas. Hittar Tottes sjukintyg i portföljen. Hm. Jag måste ha makulerat kontraktet. Får väl gå och ringa...
08:25 Kaffe. Massor av kaffe. Läser en annons i Dagens Industri om att AIK söker ny VD. Ja, där har vi verkligen en klubb som skulle behöva lite professionalism i ledningen."


***

Första intrycken av Klebér Saarenpääs comeback. Så här i efterhand är den faktiskt onödigt elak, men efter den där första löpträningen kunde vi inte för våra liv föreställa oss att han skulle få kontrakt. Vi hoppas fortfarande få äta upp varenda ord.
En bonusdetalj är att vi skrev och publicerade ett inlägg sent på kvällen som vi några minuter senare, i ett sällsynt anfall av självcensur, raderade. Det gick ut på att utlysa en tävling där det bästa Hammarbyrelaterade låtsascitatet på temat "Allt gick bra tills..." skulle belönas (dock bara med van-äran).

***

Ut med packet! Vi är fortfarande nöjda med att ha dragit ihop den här lilla holländska språkguiden - speciellt tillägnad de ranzige smegmakegel-drickande kontneukers från FC Groningen som ville värva Björn Runström som Bosman. Haha, säger vi nu.

***

Våra sunda reaktioner på kvällstidningarnas hämnd efter att de fångats med brallorna nere vid Max-affären. Det tog liksom aldrig slut, men det gav oss lite draghjälp för att överleva landskampsuppehållet. Och ett par hyfsade citat, om vi får säga det själva.

***

Allt är Bajen - egentligen ett nonsensinlägg från en dag när vi var på extra dåligt humör. Men ett par små nålstick som vi tycker tål att läsas i efterhand.

***

Detta inlägg är skrivet under tvång. "Kan ni inte göra nåt om fotbollsgalan?" sade en läsare. "Gäsp", sade vi. Sedan kom vi på bättre tankar.

***

Slutligen Batman-domen, en till sådan där grej som i allt väsentligt skrev sig själv på ungefär trekvart. Bara att se till att fingrarna hinner med.

***

Borde man kanske göra en "Årets...-lista"? Alla gör ju dem nu.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home