Wednesday, December 28, 2005

Mellandagsrea

I ett desperat utrop i går eftermiddag bad vi omvärlden om uppslag. Det är fan inte lätt att fylla en blogg i dessa mellandagar när hela bajensfären verkar ha tagit semester och den enda action på Allsvensk nivå man kan gräva ner sig i utspelar sig 60 mil söderut. Och även om vi faller till föga ibland är det här till 95% en bajenblogg.

Någon bad oss ranka graden av sannolikhet att vi ska få våra efterfrågade julklappar åtminstone innan våren. Tja, varför inte?

Arenabeslutet: Fick vi, mot alla odds, den 14 december. Den här medarbetarens födelsedag infaller förresten lagom tills dess att finansieringsfrågan ska vara spikad i vår, så där finns ett bra uppslag för ny önskelista. Sannolikhet? Nä, vågar vi inte tippa.
Riskkapitalet: Det är på väg in, frågan är bara när och hur mycket pengar det frigör för Hammarbys del. Fyra år för sent, så vi hoppas att den slutgiltiga överenskommelsen var värd att vänta på. Sannolikhet: 90%
TV-pengarna: Fortfarande råder ett visst mått av förvirring. Men att IMG och den där schweizaren, vad han nu heter, tycks vara inblandade i budstriden kan i alla fallinte vara negativt för Hammarbys del. Mer pengar blir det, frågan är hur mycket mer och exakt när. Många klubbar skulle beröras negativt av ett slutgiltigt avtal där antalet tv-matcher inskränks. Det finns en risk för minskat "surr" kring Allsvenskan. Men Hammarby? I vårt fall behöver man nog inte vara fullt så orolig. Sannolikhet? 87,2306%. Cirka.
Mittfältsstrategen: Även om det talas vackert om namn som ringer hyser vi en gnagande oro att det enda realistiska namnet som fanns på Hammarbys lista var Fredrik Winsnes. Martin Ericsson känns lite för bra för att vara sant, Samuel Holmén kostar nog mer än han smakar, Dusan Djuric skulle smaka men kosta åt helvete för mycket, och Robert Koren (Lilleström) lär vara sugen på större uppgifter än Allsvenskan. Fabio Augusto? Huga. Låt oss slippa.
Innan bloggsynergin slog till och den uppgick i Absolut Bajen, listade bloggen Södermannagatan 61 ett par danskar som kanske var halvspännande i alla fall. Men ringde gjorde de inte direkt. Men vad hette de? Äh, hursomhelst: Sannolikhet 25%, ökar väsentligt om vi väntar till sommaren.
Vänsterbacken: Vi har frågat det förr, vi frågar det igen: varför är det så oerhört tyst om Mattias Nylund? Har Sundsvall satt en bisarr prislapp på honom? Sannolikhet i dagsläget: 20%
Att alla får vara friska och glada: Sannolikhet 0%. Den klappen har redan pajat. Nu får vi hoppas på att Petur blir frisk åtminstone i god tid innan april.

***

Faller till föga igen: AIK:s senaste värvning är alltså en 30-åring som förra säsongen - ja, de senaste sex säsongerna - spelat på samma nivå som HTFF gör nu. Sverige darrar.
Å andra sidan skulle han ju, rent teoretiskt, kunna göra en Dan Sahlin, som var 28 när han slog fotbolls-Sverige med häpnad 1995.
Å tredje sidan åkte Hammarby ut det året.

***

Hammarbys hemmamatch mot Helsingborg är vårpremiären. Då blir det nog gott om publik även utan en Larsson i motståndarlaget.

Fortfarande rädda.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home