Monday, December 26, 2005

En annan dag

Inte ens någon annandagsbandy att gå på. Då är det illa.

Den enda artikeln av Hammarbyintresse vi fångat upp under julen är Sportbladets sammanställning av de mer eller mindre högtflygande och mer eller mindre konkreta arenaplanerna för 10 av 14 allsvenska lag. Även om det fortfarande är långt kvar till första spadtaget för de flesta projekten (inklusive Hammarbys, låt oss så här i mellandagarnas kranka blekhet komma ihåg det) är det helt tydligt att det krävs att någon jävel - i det här fallet någon jävel i Borås - börjar, för att resten av Sverige ska haka på. Revirpissande och avundsjuka, igen.

Glädjande också att de privata finansieringarna överväger ute i landet - det gör det åtminstone inte lättare för Stockholm att hålla AEG utanför projektet. Man behöver inte vara hysterisk ultraliberal (vilket någon djurgårdare anklagade oss för att vara under en arenadebatt innan jul) för att konstatera att både fotbollens villkor och samhällets villkor är annorlunda idag än när t ex Nya Ullevi och Malmö Stadion byggdes för skattepengar som monument över den svenska, framåtsträvande folkhemsandan. Just däri ligger förstås också det stora tankefelet bakom Multikultiarenan i dess ursprungligen planerade form.

***

I vissa städer beslutar man om arenan först och fixar laget sedan. Nya tider i all ära, men det är väl ändå att ta i en smula?

***

Tack för alla julmail*)! Det har varit extra många uppmuntrande tillrop i vår virtuella brevkorg de senaste dagarna. Är väl traditionen som bjuder. Uppenbarligen är vi dock för dåliga på att reta gallfeber på folk. Vi ska se vad vi kan göra till 2006.

...grönvida sidan upp! är förhoppningsvis tillbaka med full redaktionell kraft i morgon.

*) Fotnot: Det bästa julmailet fick vi dock i form av ett nigeriabrev (eller ghanabrev om man ska vara petig) från familjen Boateng.

1 Comments:

Nåja, Sundsvall byggde faktiskt om Idrottsparken innan den nya arenan i Borås var klar. Men Giffarna är ju inte allsvenska längre...

12/28/2005 06:02:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home