Monday, December 19, 2005

Visioner


Vi fick ett glatt mejl från Håkan Sundström, en annan Hammarbysupporter som engagerat sig hårt och långvarigt i arenafrågan. Rätt många "internetbajare" känner redan till honom som mannen bakom en samling ganska hjärtklappningsskapande skisser över hur ett nytt Söderstadion, anpassat för fotboll, med visioner och en rejäl plånbok i ryggen, skulle kunna se ut.

Ni som missat eller vill uppleva det igen - se länken.

Håkan efterlyser, nu när det första steget mot en ny arena är taget, också en debatt kring vilken utformning vi som supportrar eftersträvar. Vad är viktigt? På ett djupare plan och bortom the bleeding obvious.

(The bleeding obvious är förstås "25 000 platser och inga löparbanor" - där är vi redan på rätt spår, och att vi över huvud taget skulle nå så långt i vår strävan tedde sig helt omöjligt för bara några månader sedan.)

Även om vi - trots osedvanligt ihärdig optimism - är smärtsamt medvetna om att det fortfarande är för tidigt att ta ut några segrar, politiska eller sportsliga, i förväg, låter det som en strålande idé. Hugg i! Vad vill vi ha?

***

AEG:s klargörande i arenafrågan var väl kanske inte så, öh, klargörande som man hade kunnat hoppas i sin vildaste fantasi, men att de över huvud taget bekräftar att de är positionerade i straffområdet och inte på avbytarbänken är ju förstås inte fel.

2 Comments:

En blandning av arenorna Geldrome i Arnhem och Euroborg i Groningen vore det bästa.

Tighta läktare
30.000 platser
Skjutbart tak

Länktips:

http://www.gelredome.nl/
http://www.euroborg.nl/ 

Posted by Bajenista

12/19/2005 01:37:00 AM  

Förutom The bleeding obvious och det som Bajenista lade till så:

Någonting som borde projekteras in i arenabygget vore en läktardel för barnfamiljer (typ västra fast bättre), skulle gärna se ett slags "lekrum" i anslutning till familjeläktaren, ungefär sådana som finns på större varuhus där barnen kan vistas medans pappa / och eller mamma ser på match. Mindre ungar fixar inte att suitta still i 90 minuter. Vet av erfarenhet att det blir fasiken så mycket lättare att se flera matcher om man kan involvera flera i familjen.  

Posted by Roz-zy

12/19/2005 05:49:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home