Friday, December 16, 2005

Sexy Sadie *)

Fredag; och efter ett par dagars lycka är det hög tid för vildsinta personangrepp.

Jan Majlards krönika i dagens SvD förtjänar egentligen inte en kommentar, men när han på sitt vanliga ogenerade sätt vräker ur sig felaktigheter - men denna gång om Hammarby - är detta droppen som knäcker kamelens halmstrå (den där metaforen är att betrakta som pastisch). Vi börjar med ett par allmäna elakheter som legat och gnagt länge. Det är långt ifrån första gången vi häpnar över hur illa mannen som påstås vara SvD:s sportchef och som utnämndes till "Årets sportjournalist i Stockholm" för något år sedan skriver. Vi påstår oss vara hyfsat begåvade vad gäller det svenska språket, men det krävs ofta tre-fyra genomläsningar av en genomsnittlig Majlardkrönika för att vi ska lyckas få ihop någon sorts sammanhang.

När vi väl fått ihop någon sorts sammanhang håller vi oftast inte med. Men oftast handlar det inte om ämnen som berör Hammarby. Så vi suckar, skakar på huvudet, undrar ännu en gång i våra stilla sinnen hur fan han uppnått den position han har, och sörplar vidare på frukostkaffet.
But not today.

Nåväl; i dagens krönika TROR vi att kärnpunkten är att Majlard gnäller på Stockholms arenabeslut och slår fast att: "Hammarby och Djurgården borde naturligtvis med sina storvulna planer ut mot Europa kunna uppföra varsin egen finansierad arena."
Goddag yxskaft, Janne - det är ju precis DET VI VILL. Återstår "bara" att staden låter oss göra det. (om vi utgår ifrån att "egen finansierad" är samma sak som "egenfinansierad" - särskrivningar är extra knepiga att tolka)
Vilket du hade kunnat ta reda på väldigt enkelt om du inte hade varit upptagen med att hitta "snitsiga" sätt att pressa in krystade Groucho Marx-liknelser.

***

Uppenbarligen, att döma av hans Anschutz-referens (fast återigen har vi lite svårt att dechiffrera exakt vad han menar) är han medveten om att AEG är involverade. Men det passade väl inte in i vinklingen.

Att han sedan sjunker hela vägen ner till Järnkaminerna-nivå när han "som en knorr" påpekar att Hammarby inte har haft fullsatt sedan Östra byggdes ut, ja då blir man bara trött. Att sätta in lösryckta fakta i en kontext är tydligen inte viktigt om man är sportchef. Östra är en teoretisk triumf men ett arkitekturmässigt fiasko.
Fråga i stället hur många gånger det funnits en enda bra plats kvar till salu.
Men. Det passade väl inte in i vinklingen, det heller.

***

Ack ja.
Det skulle oavsett vilket vara tacksamt, för att undvika ytterligare onödiga irritationsmoment, om AEG klart och tydligt kunde klargöra det vi redan vet.

*) Så varför i herrans namn använde vi den här rubriken? Svaret kräver viss insikt i Beatles-historia och som de elitistiska kräk vi är väljer vi att låta den nyfikne ta reda på det själv. Men låttexten i sig är egentligen motivering nog.

16 Comments:

Maijlar slängde just den största stenen i SVD:s glashus idag. Han borde gå in till ekonomidirektören och fråga om hur många miljoner konkursboet fått som presstöd i decennier. Vi skattebetalare betalar c:a en halv miljard årligen till svensk dagspress som presstöd, varav SVD är en av mottagarna.

K.K.

12/16/2005 01:19:00 AM  

Wow! När kan man få gå kurs i "hur-man-skriver" hos grönvita? Det regeras hårt på den här sidan. Jag njuter av vartenda ord. Skitbästigt!

12/16/2005 01:32:00 AM  

Nu blev ju rubrikvalet glassklart:

Sexy Sadie

Mantras, mysticism and a quarrel with the Maharishi

Written by Lennon after he had fallen out with Maharishi Mahesh Yogi, many Beatles fans consider "Sexy Sadie" to mark the moment that the Fab Four began to unravel.

Shocked by the self-proclaimed holy man's predatory sexuality, and his claim to 20 per cent of the band's income, Lennon put him into a song on the White Album, but fearing legal action, he substituted Sexy Sadie for the word Maharishi. The bitter sentiment of "she made a fool of everyone" makes his feelings clear.

En stilla fråga vem är Maharishi Mahesh Yogi i sammanhanget? Jan Banan???

12/16/2005 02:06:00 AM  

garageland: Läs de andra verserna också. ;)
Dessutom var den första versionen av texten, där alltså "Sexy Sadie" var utbytt mot "Maharishi", betydligt mer...
...frispråkig. Ungefär på gangsta-rapnivå.

12/16/2005 02:14:00 AM  

Jag sker följande till Majlard:

Självklart skulle Hammarby kunna uppföra arenan. Då är det väl inte mer än självklart att Bajen får rätt att ta ut skatt av alla hotell,krogar och taxiföretag i Stockholms innerstad då Mary J Blige spelar på den nya arenan. Det som brukar kallas samhällskonomiska vinster borde ju tillfalla ägaren av arenan.

12/16/2005 02:18:00 AM  

Inte illa att med pennans hjälp få in en sådan kraftig pungspark att Majlards klockspel hamnar i trakterna av halsmandlarna. :)
Det är både förvånande och skrämmande hur okunniga och dåligt pålästa våran 3.e statsmakt är, nästan på samma låga Glocalnet-nivå som våra kära (kära efter senaste arenabeslutet-inte annars) politiker.

Passande citat till Jan M:
"För förklädda gudar existerar inga gränser."
"Den som uppträder som en råtta får snart problem med katten."
"Mot dumheten kämpar till och med gudar förgäves"
"Ju tommare ett huvud är, desto mer söker det tömma sig"


Sparka på GVSU!
 

Posted by Roz-zy

12/16/2005 02:52:00 AM  

Håller med tills det påstås att östra är "ett arkitekturmässigt fiasko." visserligen saknas tak, men man ser grymt bra från östra. Bättre än från klacken faktiskt. Visst, östra är ett provisorium och det märks på kvalitén av faciliteter. Men för den som vill se en match utan att störas av vare sig framförstående publik eller pelare rekomenderas östra.

Att åskådare stannar hemma istället
för att köpa en plåt till ett kraftigt reducerat pris på östra. Endast för att det inte är tillräckligt bra platser är ett vagt resonemang. Det bör erkännas även av bajare.
/R

12/16/2005 04:55:00 AM  

R: Visst, sikten är okej, men läktaren påstås ta 6000 pers, va. Först ska vi räkna in avdrag för säkerhetszoner och liknande. Sedan konstaterar man att så snart det är över 3000 pers där är förhållandena på en nivå som Genévekonventionen skulle förbjuda som människorättsvidrig tortyr.

Många, som inte är lika unga, stryktåliga och oförstörda som läktarens "stammisar" går på Östra en gång och säger sedan "aldrig mer!".

12/16/2005 05:14:00 AM  

Majlard verkar ju ha sovit under en sten i 15 år....... Gommorron yxskaft liksom........... Det är nog bland det puckade jag läst i en svensk tidning....fyfan är han skitsur eller är han skitsur eller vad är detfrågan om ? Han verkar faktiskt helt kokt. 

Posted by kreegah

12/16/2005 06:05:00 AM  

En annan bedrift Majlard kan skryta med är att han gick och kallade Ronaldinho för Rashingst häromsistens. Gjorde han det för att:
1. Han är rasist?
X. Han vill provocera för att kunna svara alla som svarar 1 att "det är jag inte alls, en kille i grabbens fotbollslag heter Horvath i efternamn och jag har snackat med hans farsa en gång så det är jag inte alls, så det så".
2. Han inte tycker att det är rasistiskt att kalla Ronaldinho rashingst på samma sätt som det inte vore sexistiskt att kalla Kajsa Bergkvist för "skuttsto".

Välj vilken förklaring du vill, inte smickrar det Majlard direkt.  

Posted by Xoan

12/16/2005 11:07:00 AM  

Angående östra:

Hur bra ser man med solen rakt i ögona?

12/16/2005 02:08:00 PM  

Svar: Sämre, sikten blir sämre för den person som har solen rakt i ögonen.
Men kanske har man lite höga krav på en provosorisk läktares konstruktion, om den ska bygga bort astronomiska fenomen som solens ställning på himmlavalvet?

Orsaken till solen i ögonen på östra finner man dels i sektionens namn. Du vet, solen går upp i...
och tiden på dyngnet. Men inte i att östra är "ett arkitekturmässigt fiasko."
/R

12/17/2005 04:42:00 AM  

kvarstår ju fortfarande att säga att östra är en kortsida. Jag skulle ifs inte ha något emot att stå någon match där men finns det plåtar kvar på j-k tar jag ju det i alla lägen (spelar ingen roll hur pank man är). Kortsida ger ett konstigt perspektiv på matchen då man under ena halvan (blir det inte alltid den målsnåla först?) ser allt anfall och i den andra (blir det inte alltid 4 mål i andra?) får man se covic klia sej i ***** och vänta på att besökarna ska sparka en lång-boll hela vägen ner till mål.. Nej ser på fotboll gör jag helst från långsidan(nära mitten ska det va också).
Jag vet att jag är en gnällig fotboll-snobb men men

Dessutom får jag råsunda vibbar av östra eftersom jag alltid står på korten där ute men (nästan) aldrig hemma.

Tror att jag flummat bort från ämnet men men 

Posted by grotto

12/17/2005 10:14:00 AM  

Med risk för att förlora den lilla cred jag någonsin har haft, så måste jag säga att ur ett rent fotbollsteoretiskt perspektiv är Råsundas Södra Övre en av de bästa läktarna i Sverige. Jag har suttit där många gånger - även om jag tyvärr sällan har sett en Hammarbymatch från den läktaren - och där får man en grym överblick över löpningar, svagheter och taktiker.

/Flugan på väggen 

Posted by Anonymous

12/17/2005 10:39:00 AM  

Ni får ursäkta en något oinsatt göteborgare. Men är inte planen att er nya arena skall vara privatfinansierad? Då faller Majlard resonemang lika hårt dom det alltid gör.

Hur Stockholms Stadions ombygge skall betalas är väl ännu höjt i dunkel vad jag förstår dvs att det blir skattefinansierat. Jag har noll och intet i förståelse till Diffarnas krav på den frågan.

12/18/2005 05:31:00 AM  

Bruce: Nja, i ärlighetens namn är det väl knappast omöjligt heller för Djurgården att få ihop finansiärer - åtminstone inte till ett ombyggt Stockholms Stadion. Problemet är väl snarast den bergfasta K-märkningen.

Djurgården sitter i en underlig situation. Börjar de göra trevare om att släppas in i Nya Söderstadion-projektet sabbar de för oss, men även för sig själva. Då kommer Stockholms Stad antagligen att driva arenan och suga ut både Hammarby och DIF i möjligaste mån. Tar de en öppen konflikt med Stockholms stad kommer de att få ännu svårare att bli av med K-märkningen och riskerar att hamna i en ännu värre långbänk än vi har upplevt sedan 80-talet.

Det bästa för Hammarby vore, paradoxalt nog, att Djurgården byggde en helt egen arena i nordost. Såvida det inte skulle få Stockholms stad att backa ur... äh, det gör ont i huvudet att ens fundera...

12/18/2005 03:59:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home