Wednesday, December 14, 2005

Gimme Some Truth

I'm sick and tired of hearing things
from uptight short-sighted narrow-minded hypocritics

Man vaknar med insikten att det är den 14/12; dagen då de senaste månadernas turer i arenafrågan till slut ska kulminera i någon form av beslut.

Knäpper på TV4; hittar snart den här artikeln i text-tvform och sitter förstummad och förstenad medan kaffet kokar över, katten spyr på hallmattan och tunnelbanan går.

I've had enough of reading things
by nuerotic pyschotic pig headed politicians

Tvärs emot vett och sans. Igen. Och ska man tro artikelns uppgifter har moderaterna kovänt igen och infunnit sig lydigt i Springsteen-fållan. Stämmer det finns det bara en teoretisk förklaring som vi kan uppfatta som logisk:

att det är EMA (som för övrigt ägs av Clear Channel, ett annat amerikanskt nöjeskonglomerat som inte direkt står på god fot med AEG och IMG) som är de onda i sammanhanget. De är livrädda för att förlora sin monopolställning på den svenska konsertmarknaden och sitter i knät på Stockholms Stad på ett minst sagt osunt sätt. De vill INTE ha en IMG-arena i Solna, de vill INTE ha en PRIVATFINANSIERAD arena, oavsett storlek, i Globenområdet. Staden är samtidigt livrädda för att Globe Arenas AB ska avslöjas som det korthus det är. Ömsesidig utpressning vidtar, alla kör över alla och fortsätter med högsta fart rakt in i återvändsgränden.

All I want is the truth
just gimme some truth

Sådant är läget klockan 09:47 denna morgon. Antagligen kommer fler uppgifter - kanske samstämmiga, förhoppningsvis motstridiga - att komma fram under dagen. Är det till exempel så att socialdemokraterna böjt sig för kravet att parallellutreda 25 000-alternativet, men att det inte är tillräckligt "intressant" för att få plats i artikeln?
Hur kommer Hammarby och AEG att agera? Är tiden inne att slutgiltigt kapa bandet till Stockholms stad och ta kontakt med någon annan kommun i närheten av Bajenland, som skulle se en elitfotbollsklubb med ett hyfsat färdigt arenapaket som en tillgång och inte som en disktrasa?

with just a pocketful of hope

/gsu!

(Textavsnitten kommer förstås från rubriklåten "Gimme Some Truth" från 1971; en av John Lennons ilsknaste, bittraste och bästa sololåtar)

9 Comments:

Arenafrågan är ett pokerspel på hög nivå. Det handlar INTE i första hand om partipolitik (alla partifärger finns i båda lägren) utan om vem som skall styra i Stockholm. Den som satsar på Solna och SvFF satsar på AIK (Gustáv) och Öster (Lagrell). Men kan tycka vad man vill om politikerna i Stadshuset, men dom har iallafall Stockholms bästa i åtanke. Att sedan Bajen kommer totalt i kläm är trist.

PS. Lennon i all ära, men idag sätter vi på Blå Tåget, track 9,
Staten och Kapitalet.

12/14/2005 01:12:00 AM  

Clear Channel:
http://www.cjr.org/tools/owners/clearchannel.asp

12/14/2005 01:19:00 AM  

--ac

Du har delvis rätt. Men tänk dig in i finansiärens perspektiv: Hur skall vi få lönsamhet i anläggningen?

Lönsamhet är vad en majoritet av väljarna kräver. Inte fan vill en majoritet av stockholmarna via skattsedeln finansiera en förlustarena. Att presentera ett sånt förslag vore politiskt självmord ett valår (2006).

Skulle en 25.000 arena kunna bli lönsam som evenmangsarena? Hjälp Bajen (styrelse, fans) att bevisa detta och du blir hedermedlem på livstid. Garanterat.

PS. En arena för 50.000 kommer inte att döda Stockholmsfotbollen.
Men fullspikat blir det inte. Kanske på derbymatcherna.

12/14/2005 02:17:00 AM  

Ahhh, Generation X!
Jassså John Lennon hade skrivit den låten...

Vad betyder det här:
"Är tiden inne att slutgiltigt kapa bandet till Stockholms stad och ta kontakt med någon annan kommun i närheten av Bajenland, som skulle se en elitfotbollsklubb med ett hyfsat färdigt arenapaket som en tillgång och inte som en disktrasa?"?

Ha en trevlig dag alla Marcellus!

12/14/2005 04:07:00 AM  

Robert: Nacka? "Nackastadion" har ju en inte helt oäven klang.

12/14/2005 04:18:00 AM  

Nacka (m)? Knappast. Även om det finns plats där uppe på höjden där NACKA FF (Järla) gick hädan. Haninge är (kanske) ett alternativ. Men lite långt bort.

12/14/2005 05:08:00 AM  

bleuegrass..

Bevisa for mig hur en arena for 50' skulle vara mer lonsam an en for 25'.

Jag erkanner att jag bara tanker pa Hammarbys basta. Men vem ska tanka pa oss annars. Knappast Bill & Borje.

En dalig arena dodar! Har du statt pa kortsida pa Malmo stadion, Ullevi eller i Degerfors?

Jag tycker mig ana en "vi ska ha storre arena an solna"-avundsjuka hos flera bajare. Sjalv valjer jag (bade maatchdag och icke-matchdag) att fokusera pa mitt lag.

I mina allra vataste drommar drommer jag om en utbyggnad av Soderstadion och de 153 miljonerna. Men nu reser val tom GSU ragg;)

12/14/2005 05:20:00 AM  

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,746782,00.html

Om det nu ligger någonsomhelst substans i detta, hur kan det komma att påverka arenorna i Stockholm? Allra bäst vore det väl med Oddset Arena, Nya Söderstadion med 25-30 000 platser och ett upprustat stadion. Lägg till en mellanarena i Göteborg samt Ullevi, den nya i Malmö och Parken och Bröndby stadion i Köpenhamn och vi har en seriös EM-kandidat. 

Posted by sulta

12/14/2005 05:28:00 AM  

"Vad betyder Stockholms basta? Att doda Stockholmsfotbollen med en arena for 50000?"

"En 50.000-arena" blir ALDRIG något "nytt fräscht Söderstadion"! Den stämningen kommer ALDRIG att kunna återskapas där, jmfr. nya Zinkensdamm, men som ändå är i en normal storlek.

Dessutom kommer Hammarby att få dela arenan med Djurgården, för när arenan står klar, så förlänger inte Staden deras kontrakt på Stadion längre. Genialt!

Tro för all del inte något annat!

12/14/2005 06:35:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home