Friday, December 09, 2005

Watching The Wheels *)

Det är nästan alltid intressantast att få den andra sidan. Den här morgonen har vi bearbetat den lätta baksmällan / snuvan med att skumma norska medier. Döm om vår förvåning och besvikelse när det visade sig att de skriver ungefär lika oengagerat om matchen som de svenska. Vi hade tänkt länka till en massa norska nyhetssajter som ingående beskriver matchen ur ett Vålerenga-perspektiv, men hittade ingen som var värd besväret. Ingen vidare fart på Klanens forum heller.

Men det är fascinerande att det som så ofta finns lika många olika matchbilder som det finns åskådare. Hammarby - Vålerenga beskrivs i pressen som allt från "tillknäppt", över "tempostark", till "trevlig". Vi lutar åt det första alternativet.

***

Silly Season och arenafrågan verkar ha tagit semester. Ikväll bryr sig "alla" mer om den stundande VM-lottningen. I brist på bättre får även vi väl bemöda oss att dra ihop ett par grupper vi gärna skulle vilja, och gärna skulle slippa, se Sverige i. Everybody's doing it.

Toppen:
Spanien
Angola
Sverige
Trinidad/Tobago

Spanien? Ja, Spanien. Vi har tippat Spanien som segrare i både VM 2002 och EM 2000, och de har aldrig, aldrig, aldrig övertygat när det gäller. La Ligas stjärnglans står utlänningarna för, idag mer än någonsin. Angola och T/T (mellanölslandet?) kräver väl ingen närmare motivering. (Fast det sa vi om Costa Rica 1990 också.)

Botten:
Brasilien
Elfenbenskusten
Sverige
Serbien-Montenegro

Brasilien kör över Sverige. Elfenbenskusten springer i cirklar runt Sverige. Serbien-Montenegro maler ner Sverige.

"Bra TV:"
England
Australien
Sverige
USA

Vadå? Anglofiler? Inte alls.

"Tristast tänkbara:"
Tyskland
Tunisien
Sverige
Iran

Ja herregud. Vi hade funderat på att åka ner till Tyskland i sommar. De här matcherna skulle man knappt orka se på tv.

Mest ödesmättad:
Vilka lag som helst, plus Costa Rica.

***

Slutligen konstaterar vi att Hammarby - Vålerenga drog 100 gånger så många åskådare som Start - Midtjylland. Mer än så behöver egentligen inte sägas. Håll trycket uppe till måndag!


*) Ja, vi fortsätter med Lennon-rubrikerna tills vi tröttnar. Absolut senast till jul.

5 Comments:

Jag vill se de våra mot Brasilien. Sen håller jag med om resten.

Ett stort plus i kanten för alla Lennonrubriker.

"Instant Karma!"

12/09/2005 04:09:00 AM  

Du/ni som är så kloka fotbollsbloggskribenter, vad är ett "högdjur"? Både Olof Lundh & Robert Laul bloggar om det idag. Känns vilket fall som helst som en otrolig brist på fantasi hos dem.

12/09/2005 05:25:00 AM  

Vi svikare som såg matchen på Tv kan vittna om att expertkomentatorerna hade lika svårt att bestämma sig för matchdilden som alla andra. Vid ett tillfälle medges det explicit "Det här är en svåranalyserad match". I Övrigt ifrågasatte de A.L:s idé om att spela kortpassningsspel på mittfältet. 12:an fick mest cred "Vet inte vad reglerna sägerom bengaler, men det är ju vackert i.a.f." (jo, säkert att de inte vet).

12/09/2005 05:41:00 AM  

På Trinidad & Tobago dricker vi STAG- a man's beer... TT? Nja...

12/09/2005 07:23:00 AM  

Var det bara 60 pers på Start - Midtjylland? Det var inte mycket.

12/11/2005 10:26:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home