Thursday, December 08, 2005

Cold Turkey *)

Puh. Det tog en stund att tina upp fingrarna. Själen är fortfarande kall efter en ganska plågsam match, där vi både kan vara nöjda och missnöjda med en poäng.

***

- Rätt många viljelösa insatser (hade fötterna frusit fast på vissa?) men Max har fan aldrig varit starkare - åtminstone inte defensivt. Vi ber om ursäkt att vi (om än försynt) ifrågasatte hans utnämning som bästa Bajenspelare; idag var han bäst på plan.
- Näst bäst var Ante. Säker och auktoritär hela matchen; fenomenal mot slutet. Skicka en video till Australiens Fotbollsförbund, pronto.
- Hur många kvadratmeter gräs sparkade Vålerengas potatisodlare till reservmålis upp dag? Kan vi utkräva skadestånd?
- Satan vad ironiskt det hade varit om Ishizaki hade avgjort. Som tack för det varma mottagandet.
- Det tog sex minuter för Bajen att ta sig över mittlinjen i andra.
- Pablo som mittfältare är kanske inte så jävla dumt ändå. Det där väggspelet var värt ett bättre öde. För det var väl mittfältare han gick in som? Han hann ju bara springa offside en gång.
- Mikkel var en av få som faktiskt regelbundet passade framåt idag. Om vi vann bollinnehavet överlägset var det tack vare Sulan och Stoor. Riktigt snygga väggpassar, det också, men det är inte särskilt vägvinnande att göra dem i. eget. straffområde.
- Hur blir det nu, täcker den inspelade summan premier och bengalböter?
- Ah, vafan, vi var över 6000.
- Känns för övrigt som om det inte är en sensation ifall Sulan är ytterback i nästa
match.


***

Och så klagar vi över svenska domare? Det danska teamet blåste av, blåste på, blåste fel, blåste ut (aha!) och det var inte utan att ett antal väl valda Ernst-Hugo Järegård-citat lämnade våra strupar ikväll. Välförtjänt, och förlåt Mikkel, du kan inte rå för att du kommer ifrån där du kommer ifrån.
Martin Hansson, kom tillbaka. Nästan allt är förlåtet.
Noterade speciellt ett tillfälle omkring Tidaholm, när han blåser av efter en 50/50-situation vid straffområdeslinjen, och långsamt, njutningsfullt lyfter armen och pekar - inte mot Västra, utan mot klacken.
Ren, oförfalskad ondska.

***

Förhoppningsvis är den lämpliga hämnden mot domartrion att Hammarby ger Midtjylland rejält med pisk på måndag.
Men det går förstås åt helvete.

*) Okej, det medges, vi hade tänkt ut den rubriken i förväg. En poäng mot norska seriemästarna är förvisso ingen kalkon, men det får duga. Om Bajen hade vunnit hade vi fått tänka en gång till.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home