Tuesday, December 06, 2005

Riktmärken

De sista hindren för ett arenabygge i Malmö är undanröjda, om vi förstått media rätt. Kommunen garanterar projektets ekonomi, men håller sig i övrigt ganska passiv. Ett utmärkt skolexempel för kommunalrådet Ilmar Reepaalus partikamrater i Stockholm. Vi gratulerar Malmö FF förbehållslöst - ty som vi sagt tidigare är den svenska avundsjukan en viktig ingrediens när det gäller att få en kommun att agera. Titta bara vad Turning Torso ställde till med...

***

Samtidigt tyder allt mer på att den senaste arenadrömbubblan för oss Bajenfans är av ett något mer hållfast material än såpa. Till och med Henrik Appelqvist känner sig redo att gå ut och prata om saken, och levererar sin bästa oneliner på vi vet inte hur länge: Hammarby och AEG har tagit sitt ansvar. DIF:s problem får lösas av DIF och politikerna. Förr eller senare kommer ni att kunna lyssna på det exakta citatet här (sportsnack 6 december).

Om någon känner sig manad går det förstås bra att mejla politikerna en gång till.

***

Det är i och för sig förståeligt att den överväldigande delen av Djurgårdsfansen litar så blint på sin klubbledning - tre SM-guld på fyra år är onekligen ett starkt argument. Men i arenafrågan - den långsiktigt viktigaste frågan för alla svenska elitklubbar utom Elfsborg - känns det som om DIF är på väg in i väggen med överväldigande fart. Frågan är hur lång tid det tar innan polletten trillar ner?

Nämligen att det är Hammarby som står med det hållbara, privatfinansierade arenaalternativet, på godkänd plats. Medan Djurgården står inför en lång, utdragen och osäker strid mot de delar av kommunstyrelsen som har allra minst förståelse för fotbollens behov. K-märkarna. Museifascisterna. Utvecklingshatarna. Kärt barn har många namn.

Eller har Big Bo Lundqvist något ess i rockärmen som är lite starkare än att till synes desperat och i elfte timmen försöka outsourca löparbanorna till ett arenaprojekt där de själva valt bort allt inflytande och all talan?
Det är deras problem, inte vårt.

***

Kommunstyrelsen ska behandla frågan den 14 december. Det är åtta dagar dit.
Nu kör vi.
Ja jävlar.

1 Comments:

Om - och jag menar verkligen om - King Louie skulle lyckas fimpa löparbanorna, så sitter de ändå i skiten. De verkar bara inte har förstått det själva. de kommer aldrig att få ändra den yttre fasaden, och utan ett nytt tak så är en utbyggd Stadion ungefär en lika smart idé som en ny konstgräsplan utan värmeslingor...eh... ja just det.

Det här måste apflocken själva inse. Så småningom.

/fluga på väggen

12/06/2005 10:36:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home