Thursday, December 01, 2005

Bittert att tappa Tappert

Precis när vårt decemberhumör var på farlig väg att slå över i eufori kom vi tillbaka på jorden i och med beskedet att en av HTFF:s mest lovande spelare, Magnus Tappert, lämnar Kanalplan till förmån för vår "favoritklubb" Kalmar FF.

Även om Tappert inte står under kontrakt går Hammarby inte helt lottlösa från övergången, i och med att han spelat sju år i klubben och vid 19 fortfarande är klart inom gränsen för att omfattas av utbildningsbidraget. Frågan är hur många spänn det blir, med tanke på regelverket. Förstår vi det rätt hänger det på hur länge han spelat för Hammarby som icke-amatör - och vad HTFF egentligen betalar sina spelare är höljt i dunkel.

Men pengar är sekundärt i sammanhanget, oavsett vilket. Det ger onekligen lite blandade känslor när HTFF plötsligt blir en plantskola för andra Allsvenska klubbar än Hammarby. Systemet med att signa större delen av spelartruppen för ett år i taget är bra i teorin, men, visar det sig, betydligt mer vanskligt i praktiken.
Vi har sett för lite av Magnus Tappert för att kunna göra en vettig bedömning över om han hade kunnat platsa i en komplett A-trupp (även om vi tyckte att han skulle flyttas upp redan i somras, när vi hade fyra spelbara försvarare mitt under seriespelet). I och med värvningen av Isak Dahlin, som redan tillhör A-truppen rent tekniskt, hade det nog krävts mycket för att Magnus skulle bli den näste från talanglaget att ta klivet upp.
Tydligen har han åtminstone visat tillräckligt mycket för att platsa i Kalmar.
Och det är väl inte så förbannat konstigt att han tar chansen då, egentligen.
Lycka till, trots allt. Och kom gärna tillbaka när du ledsnat på att räkna bultar i Ölandsbron.

***

Apropå att inte gå lottlösa - Om Hammarby skulle köpa tillbaka Erland - får vi honom då för halva priset? Vidareförsäljningsklausuler är ett gissel när de drabbar en. Men ibland är det lite skönt att de finns.

***

Hasse Berggren till Häcken, och många uttrycker förvirring. Fast det egentligen är självklart. Var ska man annars parkera sin guldsits bekvämt?

***

Dagens sista i arenafrågan: Förbundet bygger McArenan i Solna även utan Stockholms hjälp.
Förnuftet råder tills vidare.
Nu kör vi!

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home