Monday, November 28, 2005

Don't let me be misunderstood

Under de senaste veckorna, efter Royal League-forceringen, förlängningen med Runström, de oförändrade säsongskortspriserna och Start-matchen, har det varit osedvanligt lugnt i de flesta av Hammarbys supporterled när det gäller att klaga på ledningen.

Friden tog slut lite grann idag, när Officiella presenterade det första ordförandesnacket sedan säsongsslutet.

Många tolkade innehållet pessimistiskt - att raderna Vår trupp har nu också den bredd som behövs för att vi ska vara med i toppen. Jämt. [...] Men nu har vi gjort klart för nästa år och då är det bara ett som gäller. Vi ska gå för guld. var att tolka som att A-lagets trupp för 2006 är spikad.

Det var väl ändå att överreagera lite?

Föreningens ordförande har förstås ingenting att säga till om vad gäller A-truppens status för 2006. I det här fallet - och vi har läst de här formuleringarna ett 15-tal gånger vid det här laget - pratar han sannolikt om att målsättningen är spikad för nästa säsong (vilket han i och för sig inte heller har med att göra, egentligen).
När till och med Äpplet säger att Hammarby avser att värva spelare i vinter, så...

Näe, det här är nog en storm i en ölsejdel, som så ofta.
Men vi kan fan inte låta bli att tycka att det är pinsamt att föreningens ordförande - tillika vd i branschorganisationen Svenska Tidskrifter - inte kan prestera ett Ordförandesnack som inte innehåller ett gäng slarviga formuleringar som kan leda till missförstånd, samt allmänt dålig svenska.
Det är en sak att Lars Strandberg hellre vill vara Mysiga Farbror Lasse än Herr Ordförande, men att hålla en informell och personlig ton gör det inte mindre viktigt att det blir rätt. Om mottagaren ska ta informationen på allvar är det en fördel om avsändaren gör detsamma. Korrläs, damn it!

Och, förresten - talanglaget heter HTFF och inte HTTF.
Kan vara bra att hålla koll på det i fortsättningen.

(Japp, där slog stavningsfascisterna till igen. Och bara för att det passar in så bra ikväll kör vi en snabbrepris: Det stavas p-r-o-f-e-s-s-i-o-n-a-l-i-s-m. Glöm aldrig det.)

5 Comments:

Trodde du skulle ha en rubrik:
"Whats new pussycat" med lämplig text till...

Tycker att problemet med "Ordföranden informerar" var att ingen ny info förmedlades.
Att juniorerna gått bra och HTFF rullar på har redan informerats om för några veckor sedan.
Det var väl inte riktigt denna sorts information som vi supportrar var ute efter.

Är informationen sedan intressant så får det vara hur mycket stavfel som helst, om du frågar mig.

/Jimmy

11/29/2005 12:40:00 AM  

"Pussycat"? Det är inte AIK vi snackar om här. ;)

Vad gäller det övriga så var det rätt mager "information", ja, men den viktigaste detaljen på agendan visste vi ju ändå (AEG:s inhopp i arenafrågan). Han kan ju inte gärna sitta och bluddra om eventuella övergångar, även om det fanns dem som ansåg att det var precis det han gjorde.

11/29/2005 12:50:00 AM  

Jag tycker bara att om han skall sammanfatta tidigare "nyheter" på officiella så kan han lika gärna skita i att "informera" överhuvudtaget.

/Jimmy

11/29/2005 01:51:00 AM  

För alla som var på medlemsmötet var informationen inget nytt, däremot så förundras jag över att ingen reagerar på den tydliga målsättningen som är uppsatt. Guld och inget annat räknas. I sammanhanget bör det väl påpekas att Strandberg definitivt har med målsättnigen att göra eftersom han sitter i bolagets styrelse.

På medlemsmötet svarade Henrik på en direkt fråga att man kommer att vara betydligt aktivare med att både köpa och sälja spelare i vinter.

/lasse 

Posted by Anonymous

11/29/2005 02:44:00 AM  

Ska vi gissa att Samba och Hindsa sitter löst? Hindsa redan borta, även om det inte är officiellt bekräftat. Det kunde ha kommenterats i ordförandesnacket. Tillbakavisats eller bekräftats.
Bajen är ute efter en vänsterback och en spelmotor, om jag fattat/gissat rätt.
En "Hella" och en "Fjörtoft".
Ska vi tro att Hindsas/Sambas eventuella avsked betyder att det finns utrymme för mer?
Skulle man kunna hoppas på en storväxt forward, och Nadir?
Värvar man en mittback är det ett grymt underkännande av Petur och Jjensen. Vad gäller Petur kan man skylla på skador, vad gäller Jjensen, så tycker jag isåfall att det är grymt underkänt av de som tog hit honom.
Nej, jag hoppas allt utrymme som skapas med Hindsas avsked läggs på en hygglig forward av storväxt sort. Kan vi dessutom få ytterligare utrymme av Sambas avsked, så lägg även dessa pengar på en kvalitets-target-forward.

Allt annat är täckt - om vi bara får en vänsterback och en spelmotor. Får vi dessutom in denne spelmotor och Nadir, så har vi täckt upp för Samba och Hindsa, tycker jag.
Dessutom gör det inget om alla dessa är vänsterfötter. Winsnes är ju vänsterfot som bekant...;-)

11/29/2005 05:15:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home