Friday, November 25, 2005

En relativt god morgon

Man vaknar upp med vetskapen att Hammarby vann igår, och att det gudskelov är lönefredag. Sedan kopplar man upp sig. Möts av det som sannolikt blir dagens intressantaste artikel.

En delseger för förnuftet, får man väl kalla den senaste turen i arenafrågan. Annika Billström förtydligar sig på två rätt viktiga punkter.
- Att Stockholms skattepengar inte ska finansiera McArenan i Solna
- Att det faktiskt går att föreslå en arena i Stockholm som åtminstone delvis finansieras av privata initiativ. Fast man är socialdemokrater. Det går inte att låta bli att undra om IMG:s arenaplaner i det likaledes socialdemokratiska Malmö kan ha haft något att göra med den här plötsliga kovändningen.
Säga vad man vill om Ilmar Reepalu och hans Americas Cup-fascination, men det finns en gnutta sund pragmatism hos karln. Se och lär.

Genast dyker AEG upp på scenen. Det var en nyhet vi har väntat på i fyra år. I vår lilla utvikning kring dansmetaforer för ett par veckor sedan undrade vi i vårt stilla sinne när Philip Anschutz skulle krascha partyt. Känns som att han åtminstone har smugit sig förbi ett par av dörrvakterna.

Nästa möte i arenafrågan äger rum i början av december. Nu börjar det helt plötsligt kännas intressant igen. Fuck tyst diplomati. Nu kör vi.

Frågetecknen kring Springmaskens framtid är i sammanhanget bara att betrakta som grädde på moset. Men stackars Markstedt...

Visst finns det lite smolk i glädjebägaren. Nichlas Hindsberg och Hammarby uppges ha kommit överens om att bryta kontraktet, och Aftonbladet jagar i vanlig ordning konflikter.

Men ändå.

Fotnot: Mindre gott är att vi slarvade till det lite grann i går kväll. Todi Jonsson är förstås från Färöarna och inte från Island, vilket flera morgonpigga läsare hunnit påpeka. Vi skyller på den kubanska ölen.
Åsså var det David som gjorde första målet; det kommer från säker källa. Om han sedan någonsin kommer att räknas som målskytt är en annan fråga.

1 Comments:

flera mycket intressanta fakta:

* ärendet är uppe på högsta politiska nivå, inte Py eller tjänstemän

* annika och kristina är överens, detta innebär att de andra partierna är ointressanta och att det inte spelar någon roll vem som vinner valet.

* alternativa finansierinssätt diskuteras för första gången

* i artikeln står det att kostnaden blir minst två miljarder. Tidigare har det varit fastlslaget minst 2.6. Jag tolkar den nya siffran som att det faktiskt diskuteras ett tredje storleksalternativ. EMA vill ha stort medan AEG har sagt att man är intresserade av ett mindre alternativ. Staden struntar i storleken bara EMA är nöjda.

Alltså behövs det en kompromiss. Enligt min mening bör nu bajen slänga en del käpphästar och ta initiativet till denna nödvändiga kompromiss och föreslå en arena. Förslagsvis 37 500 åskådare, inga löparbanor, skjutbart tak, bjud dessutom in dif att lira på samma stadion. Det skulle nog falla i god jord hos alla intressenter och då

11/25/2005 02:27:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home