Wednesday, November 23, 2005

Startpunkt

IK Start. Från Kristiansand. Årets komet i norsk fotboll. Nykomlingar som utmanade Vålerenga om guldet in i det sista. Flera av spelarna har gått från att vara i det närmaste okända till att ha gjort landslagsdebut. Tränaren Tom Nordlie, som av beskrivningarna att döma framstår som en helyllenorsk och lite mer jordnära version av Peter Antoine, var favorit till att ta över jobbet i Rosenborg efter Per Joar Hansen (han tackade nej) och nämns nu som en tänkbar framtida förbundskapten. Spelsystemet är 4-3-3.

Spelartruppen innehåller en del för svenskar välkända namn, som den flera gånger uträknade fotbollsnomaden Stefan Bärlin, som någon tycks ha stoppat en spänn i. Att han skulle visa sig vara värd den miljon i transfersumma som Start betalade VSK får väl anses som en av årets mer otippade fotbollshändelser.
Även huvudpersonen i en av de mest infekterade kontraktsskandalerna f.B (före Batan) - alla Sundsvallsbors favorithatobjekt Bala Garba - återfinns i laget.

Ur rent Bajen-hänseende finns det en gammal bekant för de minnesgoda Silly Season-kalenderbitarna. Vintern efter SM-guldet kallade Hammarby in ett antal målvakter på provspel för att hitta en lämplig reservkeeper bakom Erland Hellström (tänk så det kan gå). En av dem som testades - för övrigt samtidigt som Ante Covic - var Starts nuvarande reservmålvakt Kenneth Høie. Det ryktas att Høie ska få spela från start i Start i Royal League. Låt oss hoppas att han är respektfull snarare än revanschsugen. ;)

Sedan var Start också tidigt ute med sin 12:e spelare - på den tiden bars motsvarande tröja i Bajen faktiskt av Jonas Kling. *host*

Mer om truppstatusen: Tre landslagsspelare borta med skador - jo, tack för kaffet. Det faktum att det fanns ytterligare två Start-spelare - backveteranen Bård Borgersen och forwarden Alex Valencia i landslagstruppen till de avgörande kvalmatcherna mot Tjeckien kan vi väl förtränga tills vidare, för nattsömnens skull.

Nä, men allvarligt talat - om man ska tolka det snack som går bland Start-fansen så verkar de vara inställda på att Hammarby är en munsbit som lätt kan besegras även med ett knippe reserver och juniorer på plan (men de är lite skraja för Fischbein. In-tres-sant!). Läge för underskattning där, kanske.

Givetvis går det åt helvete ändå. Men det gör det ju alltid.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home