Wednesday, November 23, 2005

Att vakna på fel sida

Det är lätt att tro att det är en mardröm. Men efter att ha nypt sig själv ett par gånger och torkat bort det upphostade morgonkaffet från sportsidorna går det inte att komma ifrån att mardrömmen är sann.

Artikeln finns, som vanligt när SvD skriver något som tangerar det intressanta, inte online (Majlards "krönikor", däremot, finns på nätet redan innan de finns i tryck. Ack ja.), men i korta drag handlar det om att friidrottsförbundet kräver fullstora löparbanor och längdhoppsgrop och hela midevitten på en arena där de ska kunna arrangera DN-galan och kanske en finnkamp - vad blir det? - vart fjärde år.

Citatet som avslutar artikeln är vad som får kaffet att göra en volt i magen.
[det innebär] sannolikt att en arena av mindre modell, med plats för 20 000-25 000 åskådare, kommer att byggas vid Globenområdet eller vid Storängsbotten. Och där friidrotten också får plats.

Nu kan det här förstås vara ren spekulation från reportern / friidrottsnissen / båda, men alternativet är för skrämmande för att ens kunna formulera ordentligt. Vi provar ändå: Vet de något som vi inte vet?

Håller vi på att bli blåsta en sista gång, på den enda punkt där Stockholm faktiskt påstått sig värna om våra intressen (arenastorleken har vi ju diskuterat förr...)?
På informationsmötet för några veckor sedan sade Henrik Appelqvist att tiden för tyst diplomati snart var över.
Fel.
Tiden för tyst diplomati är över nu.
Den här idiotin måste blockeras på alla tänkbara sätt från Hammarbys sida. Att spela på en nybyggd friidrottsarena är ett lika uselt alternativ som att spela på Råsunda, och blotta tanken på de jävligheter som Stockholm skulle kunna utsätta oss för för att baxa oss från Söderstadion lik förbannat får håren att resa sig.
Om, säger om det här skulle visa sig vara mer än ren spekulation är ju det en indikation på att all bets are off i det avseendet.
Bättre att förekomma än att förekommas.

***

När det skulle kunna vara så lätt. Byt ut IMG mot AEG, bygg friidrottsarenan vid Storängsbotten (Djurgården är ju vana vid att spela på friidrottsarenor!) och låt privata initiativ bygga en renodlad fotbollsarena för 25-30 000 åskådare i Globenområdet. Nästan alla blir nöjda.

***
In other news:
Det är väl inte fullständigt 110% definitivt, men nu säger till och med Micke själv att han är "sugen på ett miljöombyte". Bara att gratulera Norrköping om han går dit. I honom har de en mittfältare som inte tillhör de mest flashiga, men som aldrig gör bort sig i Allsvenskan, och som ju då och då visar upp en del andra spektakulära kvaliteter...

Vi glömmer aldrig det där sista målet.

4 Comments:

Jag tror att "gud hör bön" i denna fråga.
ÄGDV

11/23/2005 01:26:00 AM  

Utveckla! Vem är Gud och på vilkens sida står vederbörande?

Vi känner oss jävligt agnostiska just nu.

11/23/2005 01:35:00 AM  

NEEEEEEEEJ! Ingen jävla Heron City-arena! 

Posted by Anonymous

11/23/2005 02:07:00 AM  

Hahaha...

Det är inte första gången friidrotten mässar i den här frågan. Debatten om en nya arena är ju inne på sitt andra decenium nu, och lite då och då dyker diverse häcklöpare kulstötare och annat löst folk upp för att propagera för sin sak. Förra gången de lobbade för att få vara med på ett hörn blev de bryskt tillrättavisade av alla - inklusive politikerna. Det är förstås inget som garanterar att de blir det den här gången också. Men trots alla Klyftor, tvillingar och anorektiska höjdhoppare så får inte friidrotten något riktigt fäste i Stockholm. Det gör att de aldrig har kunnat visa upp några publiksiffror som skulle fungera som argument för en friidrottsarena. (Och om man vill vara petig så har ju inte Hammarby heller visat några publiksiffror som skulle påskynda processen med arenan.)

Men om man ska vara ärlig så har jag faktiskt inget problem med att ta in friidrotten på en ny arena. Om man använder sig av den sortens läktare som t ex Globen har/hade som går att rulla in och ut över läparbanorna. Nu kanske en sådan lösning inte är förenlig med UEFAs reglement, då det främst är skrivet för att gynna Europas 3682 största klubbar. Dvs inte blåbärsnationerna.

/Flugan på väggen

P.S Pelle Kotschak hälsar att det inte finns någon likhet mellan Batan och Chanko. Lolo lät ju sin brorsa bestämma, medan det är pappa som styr och ställer åt Stefan. Det är en helt annan sak.

Hmmmm... Sandro....hosthost

11/23/2005 04:44:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home