Friday, November 18, 2005

Orättvisor

Nichlas Hindsberg är på väg att lämna Hammarby efter två års skadehelvete. Det är inte utan att man känner ett visst vemod. Den danske yttermittfältaren kom med goda vitsord från SAS-ligaen, där han valts till årets bästa spelare på sin position säsongen innan.
Hindsberg var den stora, tunga profilvärvningen under vintern 2003-04; den som skulle ha lika höga kvaliteter, om än på andra plan, som Kennedy. Vad som hände vet vi. Och Hammarby fick aldrig den stabilitet på mittfältet som krävdes för att man på allvar skulle kunnat utmana om topplaceringar 2004.

Det är förstås inte uteslutet att Nichlas får sin revansch i Hammarbytröjan under vintern, men det sannolika är nog att det fåtal inhopp han gjort i årets Allsvenska blir det sista vi ser av honom. Trist som fan, men knappast ologiskt.

Klockan är fyra, och vi väntar på något helt annat.

2 Comments:

Behandlingen av Hindsberg är antingen helt logisk eller en gåta eller ett fiasko! Ingen tycks veta någonting när det gäller Hindsberg. Varför fick han aldrig chansen när han var frisk och spelade bra i B-laget? Varför säger en del att han är mobbad av Anders Linderoth? Varför får jag för mig att han är för bra för Bajen eller rättare sagt för Anders L? Är han ett tecken på en av Anders L:s svagheter, att inte kunna forma ett lag utifrån de olika individerna utan bara efter den form han själv har stöpt? 

Posted by Berndt i Gröndal

11/18/2005 11:41:00 AM  

Berndt

Hindsberg fick chanser när han var hel. Dels i b-laget där det gick bra och sedan även i a-laget där det inte gick lika bra.
Att sätta Hindsberg före många andra i laget vore snarare att mobba de andra isf.

Tråkigt att han var så mycket skadad som han nu var. Han hade fina meriter och jag trodde mycket på honom.

Nu hoppas jag istället att han självmant lämnar klubben och bereder plats åt annat.

/Jimmy

11/19/2005 12:59:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home