Thursday, November 17, 2005

Torka

Vad i helvete ska vi skriva idag då? Eftersom vi, skam till sägandes, inte var representerade på Väsbymatchen (rapporter finns däremot här och här) ska vi nog egentligen hålla käft, men skönt att höra att Pablo gjorde ett praktmål från sin mittfältsposition - den killen behöver sannerligen all medvind han kan få.

Okej, vi vet ju precis vad vi skulle vilja skriva idag. Tyvärr är det, vilket vi till exempel kan lära av kvällspressen, fullkomligt meningslöst och i efterhand rätt pinsamt att skriva att något är klart när det inte är klart...

Så vi väntar.
Tämligen otåligt.

9 Comments:

- - Vad sägs om dagens rykte ? Att Runa skulle skriva på, men när han kom in till kanslit på morgonen hade Äpplet gjort två nya ändringar i kontraktet.... Starkt jobbat...

11/17/2005 01:04:00 AM  

Ryktet får inte vara sant. Låter för sjukt. 

Posted by Dan Eriksson

11/17/2005 05:56:00 AM  

Vad säger man om dagens rykte..? Tja, att det låter som ett rykte.

Men tystnaden börjar onekligen bli påfrestande.

11/17/2005 06:21:00 AM  

Tyvärr. Så fanns det en förklaring till förra veckans debacle i ryktessvängen. Bortsett från att han inte kom dit på morgonen... Vems felet är tänker jag däremot inte gå in på.

/Flugan

11/17/2005 08:52:00 AM  

Är det inte lite typiskt Bajen ändå - att inte kunna sköta det administrativa på ett professionellt sätt? Jag bara frågar hur det kan komma sig att så många spelare och sponsorer genom åren men också nu 2005 känner att det finns en utbredd amatörism inom klubben.
Kan det vara övergången från det ideella arbetet till det kommersiella affärsmässiga som inte fungerar? En klubb av Bajens kalliber behöver utbildat folk på olika positioner med för uppgiften adekvat kompetens.
det räcker inte att ha ett stort Bajenhjärta, uppvuxen på söder och varit på sös sedan man med farsan såg sin första match som femåring.
Den tiden är förbi.
Se vad som hänt med okkin där har man gått från AB tillbaka till en ideellt driven förortsklubb. Elitserien, never. På KK-branten ett steg efter Hammers och i samma grupp som Löven. Hammers är ju bara en klubb av flera som har ekonomiska problem.
Eller ta fiskrensrarna de är ju inte ensamma inte ens på den nivån.
Att driva elitverksamhet inom idrotten idag kräver utbildning och kompetens inom ekonomi, marknadsföring etc. som i vilket företag som helst. Med fler än 25 anställda är det idag dessutom ett förhållandevis stort företag med svenska mått mätt. Det är speciella förhållanden som råder inom svensk elitidrott som gör att de som ska driva företagen/klubbrna också måstebesitta kunskaper om idrottsrörelsen och den egna specialidrotten typ fotbollen eller okkin och därmed känna till dess spesifika kultur.
Hammarby fotboll AB har inte dessa kunskaper samlade i verksamheten idag.
Sant eller falskt?
Behandlingen av Runa och Totte säger väl allt??? 

Posted by Anonymous

11/17/2005 02:10:00 PM  

Slumpen

11/17/2005 02:11:00 PM  

Slumpen:

Det är enkelt. De allsvenska toppklubbarna vill alla vara som de europeiska toppklubbarna. Problemet är att de förutsättningarn inte finns i Allsvenskan.

Den av "toppklubbarna" som först inser att det räcker med att vara bäst i Sverige - och anpassar sitt agerande därefter - kommer att bli den mest framgångsrika. Exemplen på lag som har bränt allt sitt krut på CL är många, ännu fler är exemplen på lag som inte skapar en trupp och ett spelsystem som krossar i Allsvenskan, utan i stället värvar 1-2 fixstjärnor som får fansen att tro att man kan klara sig i ett eventuellt CL-kval.

HBK är det enda lag som har insett det här. Som tur är har de inte de inte samma ekonomiska förutsättningar som de fem storstadslagen. Hade de haft det, och bibehållit samma ideologi hade de prenumererat på SM-Guldet.

Man siktar mot stjärnorna och räknar med att minst nå trätopparna. Men faktum är att det bästa sättet att nå trätopparna är att faktiskt klättra i träd.


/Flugan

11/18/2005 02:36:00 AM  

Bra start på helgen?
Runans kontrakt på väg att bli klart??
Hallå, var det inget mer än så???

11/18/2005 05:56:00 AM  

Bra start på helgen?
Runans kontrakt på väg att bli klart??
Hallå, var det inget mer än så???

11/18/2005 05:56:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home