Friday, November 11, 2005

Växlande molnighet

Det är fan inte lätt att hänga med i alla plötsliga fotbyten i arenafrågan. Nu hoppas tydligen alla inblandade (utom AIK, och ett par stukade och allt mer isolerade sossepampar) att multikultiarenan ska hamna i Solna och samtidigt har Appelqvist grävt upp 25 000-alternativet ur den grunda graven, borstat bort dammet och småkrypen och lagt upp det på bordet igen. Alltså en delseger för förnuftet.
För givetvis är det så att 08-området inte behöver två skrytbyggen.
Fast det kan förstås visa sig vara en pyrrhusseger.
Och att påstå att det "sannolikt" blir en 25 000-arena vid Globen om Råsunda byggs om är väl lite, tja, optimistiskt, med tanke på hur många positiva och "definitiva" besked vi fått genom åren.
När någon nästa gång drar upp den gamla fina klassikern "Folk åker väl dit laget spelar" är det läge att ta fram kompresserna och sårspriten och låta pannan attackera tangentbordet igen.

Vet inte alls hur man ska tolka Axén-Olins, Hellströmers och Gustávs allians. När vi först läste den här artikeln framstod det som om Stockholms moderater inte var beredda att stötta en multikultiarena i Stockholm med skattepengar, men samtidigt fann det helt okej att stötta en multikultiarena i Solna med skattepengar. Vid en andra genomläsning såg den slutsatsen inte fullt så definitiv ut, men Hellströmers sätt att uttrycka sig är en ständig grogrund för mardrömmar.

Inte med våra skattekronor i alla fall. Då ringer vi Lithner och kräver revision av alla stans partikassor.

---

Idag är truppen i Göteborg, sedan är det helgledigt, och alla besked om Björn Runströms framtid som verkade så kvällstidningsklara i början av veckan verkar ha... ja, drabbats av hastiga dimbankar.
Vi måste sluta med de här jävla vädermetaforerna.

6 Comments:

Börjar bli tröttsamt med allt tal om "skrytbyggen" och "multikultarenor". Skulle vilja ha ett rakt svar på två raka frågor: Anser du att Parken i Köpenhamn är ett "skrytbygge"? Anser du att Parken i Köpenhamn är en "multikultiarena"?

Svar du ja på dom frågorna skulle jag vilja föreslå en intervju med Hasse Backe om arenans betydelse för FCK och för fotbollen i Köpenhamn.

Lika tröttsamt är snacket om "sossepampar". Pampar tycks bara finns i ett svensk parti. Eller? Poängen? Att så många gjort och gör partipolitik av arenafrågan (vilket faktiskt pågår även på denna sida, om än i "stealth mode") är en av anledningarna till att den tagit så lång tid att lösa.

Bra att en konstruktiv dialog till slut kommit igång.

 

Posted by Bluegrass

11/11/2005 01:03:00 AM  

Parken är en arena som ägs och drivs av FCK. Den planerade arenan i Globenområdet ska byggas och drivas med skattepengar och Hammarby får i sammanhanget vara glada om de får sköta en kiosk eller två.

Det är en enorm skillnad.

Naturligtvis finns det moderat-, folkpartist-, center- och kristdemokratpampar också. Men de ligger ju på is så länge de inte sitter i Stadshuset.

Visst, vi håller en ganska raljant och nedlåtande ton, men sättet arenafrågan behandlats på under de senaste decennierna inbjuder till det... tycker vi.

Konstruktiv dialog enligt vissa rubriksättare, låsta positioner enligt andra.

Slutligen - naturligtvis hoppas vi på det bästa, men så länge långbänken blir allt längre och Björn Runström fortfarande inte skrivit på förbehåller vi oss rätten att vara på dåligt humör vissa morgnar.

11/11/2005 01:16:00 AM  

Bluegrass
Men om FC Köpenhamn fick köpa arenan för 138 miljoner danska kronor 1998 - det motsvarar väl de öronärkta 153 miljoner som avsattes till renovering av Söderstadion. Låt Hammarby få ta över Söderstadion istället. Antagligen skulle något hända då - istället får vi vänta i 20 år till på en arena. Det finns flera exempel där kommunen sålt eller gett bort arenan till det lokala laget. Kopparvallen kostade Åtvidaberg 100 kronor - Dessutom så blev vallen upprustad innan och kommunen betalar flera hundra tusen i bidrag varje år.  

Posted by Zoulman

11/11/2005 01:53:00 AM  

Det finns en hyfsat bra studie om olika finansieringsformer. Läs den eller läs den igen.
http://www.stockholm.se/files/87800-87899/file_87844.pdf

gsu! är espresso, men det är trist att så många bajare i arenafrågan använder en debatteknik som hör bättre hemma bland Scientologer, Livets Ord och andra med direktkontakt med en högre makt.

11/11/2005 04:08:00 AM  

Bor inte Axén-Olin i typ Enskede? Vill självklart inte ha en jättearena inpå husknuten 

Posted by Jonas

11/12/2005 12:33:00 AM  

http://www.expressen.se/index.jsp?a=469281

Antar att ni sett detta och slipar på ytterligare vädermetaforer. Goda solchanser? Det kan ju faktiskt innebära vad som helst...

11/12/2005 07:00:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home