Thursday, November 10, 2005

Medan vi väntar

Då är det alltså i det närmaste klart att Hammarby förlänger med...
(trumvirvel)
...Klebér Saarenpää.
(fanfar)

Nej, förlåt, vi menar inte att vara taskiga (inte den här gången!) men det är ett annat besked vi väntar på i första hand, som bekant. Och vi hoppas fortfarande att Klebér ger oss - och andra fans som uttryckte sig färgstarkt i somras - skäl att äta upp varenda ord.

Över huvud taget en intressant intervju med Linderoth (de lite djupare intervjuerna med vår tränare är ju som bekant rätt sällsynta för tillfället), även om vi gärna hade sett ett par frågor till (som det dock vore oförskämt att gapa om i efterhand).

Att Pablo testas på mittfältet känns spontant helt rätt - han har gjort en bra säsong fram till den sista tredjed... nej, den sista tiondelen av planen. Tyvärr är det den tiondelen som räknas för en forward. Ett steg bakåt kan, i det avseendet, innebära två steg framåt. Fast bollen är som bekant inte fyrkantig och allt kan hända.

Men vi ställer oss frågande till 3-5-2. Det systemet kräver backar med spetskvaliteter på två plan - placeringssäkerhet och snabbhet. Särskilt med de yttrar som vi har just nu.
Det är väl bara Max som verkligen uppfyller de kraven?

Alternativet är att de defensiva mittfältarna sjunker ännu djupare ner i banan, och då ställs det samtidigt väldigt tuffa krav på den offensive mittfältaren.

Nå, det blir ett intressant experiment.

Det blir också spännande att se vem han menar med citatet Vi söker efter en snabb tvåvägsspelare som kan arbeta på större ytor.

Apropå, eh, ingenting:
Doktorn till Norrköping? Äh, don't be silly.

1 Comments:

Familjen Winsnes har sommarhus i Östergötland. För FW är livet inte bara fotboll.

11/10/2005 03:29:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home