Monday, November 07, 2005

Vilken soppa...

Idag är det tänkt att fotbolls-Sverige ska få svar på åtminstone några av de upprörda frågor som surrat, främst kring Kamratgården, under den senaste veckan.
Redan går det dock att konstatera, av det som kommit upp till ytan i den här illaluktande och hälsovådliga soppan, att det finns en hel del dunkla hemligheter som kommer att belysas från alla tänkbara håll under den närmaste tiden. Och att ett antal huvuden kommer att rulla står väl ganska klart...

Och vad gäller vad som ska hända härnäst - tja, där finns det lika många åsikter som det finns proffstyckare. (och amatörtyckare, som vi)

Varför det skulle hjälpa IFK Göteborgs sak om klubben skulle väljer att anmäla någon eller några av sina anställda för t ex grov trolöshet mot huvudman (som det ju har spekulerats kring) är hur som helst svårt att förstå. Det skulle snarare göra skuldfrågan klarare.
Att styrelsen inte känner till / väljer att blunda för eventuella lagvidrigheter som genomförs i uppsåt att generera sportslig och ekonomisk vinning för IFK Göteborg är - om det är sant - korkat, amatörmässigt och på gränsen till vansinnigt, men knappast en förmildrande omständighet.
De misstänkta har haft sina tjänster på uppdrag av IFK Göteborg. Om de har misstolkat sitt uppdrag eller missbrukat sitt förtroende är en bisak i sammanhanget. Det är klubbens ansvar att inte låta dem göra det.

Fortfarande vore en tvångsnedflyttning odelat negativ för svensk fotboll. Men det vore lika negativt att skita i regelverket för att det är en klubb med starkt varumärke som fastnat i nätet. Det ger andra klubbar ett prejudicerande carte blanche att strunta i det regelverk som må vara förlegat och kontraproduktivt, men som faktiskt finns.
En del av spelreglerna för fotbollen är att man ska uppnå största möjliga framgång inom det regelverkets ramar. Precis så enkelt är det, egentligen.

Träningsmatch bokad mot Göteborg, fredag klockan 15. Det kan bli intressant, rent psykologiskt...

2 Comments:

Mja. Tidigare höll jag nog med om att tvångsnedflyttning var odelat negativt. Men om det som kommit fram nu stämmer, så är det ju inte bara skatteverket man har blåst, utan alla lag i Allsvenskan. Man har skaffat sig en klar fördel gentemot klubbar som har valt att följa de regler som finns (huruvida de är bra eller dåliga är irrelevant).

Som jag ser det blir det MYCKET svårt för SvFF att slingra sig ur det här utan att giljotinera Sillarna. Jag tror inte att regelverket klarar ytterligare ett Helsingborg.

Sedan håller jag med om att det är en grym pajaskänsla över att skicka ner lag på andra grunder än de som uträttats på plan. Men clownen i det här skådespelet är IFK och inte SvFF.

/Flugan på väggen

11/07/2005 02:33:00 AM  

Jag håller med Flugan på väggen. Kortsiktigt kanske det är negativt med en tvångsnedflyttning, men som Flugan säger så har ju Göteborg i förlängningen faktiskt fuskat även sportsligt. Jag blir förresten inte heller det minsta förvånad om det ur den här härvan kryper fram att man har gjort fler likanande manövrar. Hur har Alexandersson fått betalt, tex?

Nej, fälls Plånbok och Persson för detta så har Göteborg som förening gjort sig skyldiga till tämligen grova skattebrott och då ska de skickas ner MINST en division som straff. IFK kan hävda att de två har agerat på egen hand tills de blir blåa i ansiktet, men det ska inte få hjälpa som jag ser det. I så fall kan vi ju hävda att det inte ska vara straff för motståndarna om en försvarare plockar ner ett inlägg med händerna - jag menar det var ju han som agerade på egen hand och det ska väl inte hela laget och alla supportrar som inte har gjort något fel få lida för, eller hur?

/ L

11/07/2005 04:42:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home