Friday, November 04, 2005

Man är ju inte jurist, men...

Det är mycket nu.
Ekobrott har aldrig varit ...grönvita sidan upp!:s starka sida, och ska man tro dagens tidningsuppgifter har vi detta gemensamt med några av ledarna i ett par av Sveriges största fotbollsklubbar.

Om det skulle visa sig att en av huvudorsakerna till Hammarbys värvningsproblem är att de dåraktigt (det vill säga, det framstod som dåraktigt eftersom "everybody else does it") envisat sig med att hålla sig inom lagens råmärken - så förtjänar de ansvariga onekligen en viss upprättelse.
Så rutten ser, faktiskt, fotbolls-Sveriges karta ut just för ögonblicket.

Men mitt i all skadeglädje kan man inte komma ifrån att den här processen är odelat negativ för Allsvenskan. Fotboll ska avgöras på planen, inte i rättssalen. Och vad det här kan betyda för det stundande tv-avtalet vågar vi inte ens spekulera i.
Och om det osannolika skulle hända att ett eller flera publikdragande lag skulle tvångsnedflyttas blir de sportsliga konsekvenserna svåra att överblicka.

Och lite i skymundan dyker följande notis upp på DN:s ekonomisidor:
Organisationsnummer: 556338-0954
Företagsnamn (firma): AIK i Solna AB
Företagsform: Aktiebolag
Företagsstatus: Konkurs inledd, Likvidation beslutad.

Nu är vi inte helt insatta i AIK:s ägarstruktur, och just det här bolagets roll kan man inte klarlägga genom en snabb Googling.
Men ändå.
Lite i skymundan.
Ur led är tiden.

7 Comments:

Vet inte riktigt varför jag orkade bry mig om Gnägget, men att GSU sa att det inte gick att googla sig fram triggade mig att försöka hitta nåt... Hursomhelst, AIK i Solna AB verkar ha varit ett ägarbolag för hockey:n startat i samband med den glade finnen Harkimos så här i efterhand tämligen misslyckade intåg i gnagarvärlden.


Saxat från di.se: "Då ter sig AIK Hockeys försäljning till den finske affärsmannen Hjallis Harkimo som en betydligt bättre affär. AIK Hockey kan göra affär en gång till medan Hammarby Fotboll har nått vägs ände. Bolaget AIK Hockey har tillförts 10 Mkr genom en nyemission. Utöver aktiedelen har klubben tillförts ytterligare 4 Mkr utan krav på motprestation. AIK har efter bolagiseringen 60 procent av aktierna. Tre bolag ingår i det konsortium som delar på de övriga 40 procenten: Harry Harkimos företag Jokerit HC (20,5 procent av rösterna och 5,1 Mkr i ingångskapital), investementbolaget Alted AB (13,4 procent och 3,3 MKr) och AIK i Solna AB (6,3 procent och 1,5 Mkr) ."
 

Posted by Linkus

11/04/2005 01:14:00 AM  

Vem äger vad?
http://www.bolagsverket.se/

11/04/2005 01:18:00 AM  

Linkus: Jo, hittade också det där men det sa ju inte så mycket mer än att bolaget ingick i ägarstrukturen.

För övrigt är DI-artikeln helt underbart ironisk så här i efterhand. (och är det TV-pengarna AEG vill åt?! Åfan...)

11/04/2005 01:24:00 AM  

Saxat från Gnagarforum: Namn: Mats N
Länktips: http://www.aik.se/handboll/index.html
Hemort: Stockholm City
Sänt: 2005-11-04 10:13:00


AIK i Solna AB hade en gång i tiden marknadsrättigheterna.
Dessa överfördes för många år sedan till fotboll respektive håkky. Det som blev kvar investerades i håkkyn.Hur det gick med de stålarna är väl bekannt..


Vi har också för oss att bolagets namn synts till i samband med merchandising, så det där kan nog stämma. Frågan är om det har någon egentlig betydelse att bolaget försätts i konkurs eller om det bara är en "liten pinsamhet".

11/04/2005 01:28:00 AM  

AIK i Solna AB tycks ha pysslat med marknadsföring.

11/04/2005 01:29:00 AM  

De sportsliga förutsättningarna blir väl likartade den sportsliga utveckling som ÖSK genomgår...
Och för skattebrott så är det ett helt okej straff i min bok.
Man kan vilja ändra på reglerna, men reglerna ska vara samma för alla.

11/04/2005 04:54:00 AM  

Tack för att ni inte skadeglädjer er mer. Omvänt hade jag tyckt att det varit för jävligt (ursäkta uttrycket) ifall Bajen åkt ur på icke-sportsliga grunder. Jag vet att det finns ett regelverk. Men man kanske borde se över det. Processen mot de blåvita kommer att ta så lång tid att säsongen 2006 kommer att innehålla laget IFK Göteborg. Men sedan vet man inte. Jag kan förstå att det är lätt att hata Blåvitt, men, handen på hjärtat - visst piggar ett "hat"-möte med Blåvitt på Söderstadion upp? Får vi här i väst bara bort G:a Ullevi så bortasupportrarna också får det bättre piggar det också upp.

11/05/2005 03:07:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home