Tuesday, November 01, 2005

S&M

Tidigare idag uttryckte signaturen Bluegrass bestörtning och oro över det massiva politikerförakt som florerar här och på andra fotbollsbloggar. Det är inte utan att man tycker sig ha goda skäl ibland.
Man vet inte om man ska vara lättad över att vansinnesförslaget stöter på patrull, eller förbannad för att arenafrågan tycks dras i långbänk för 4711:e gången. Tröttast blir man dock på allt hycklande, alla dubbla budskap och alla falska förespeglingar.

Igår hade S&M tydligen enats. Idag visade det sig vad enandet innebär i praktiken (noll och intet).
Inom Stockholmspolitiken är det uppenbarligen inte bara så att den vänstra handen inte vet vad den högra handen gör. Dessutom har båda händerna fingrarna i kors. Apropå det - någon som fortfarande tror att det här löftet kommer att infrias?

Skönt dock att se att Sune Hellströmer är tillbaka i "toppform", efter sitt ovanligt nyanserade framträdande häromdagen. Och om han inte bränner den sista chansen (eller risken, som vi som bekant ser det) att Stockholm ska pumpa in pengar i Solna med uttalanden om "Sveriges Wembley", "fotbollsrörelsens synpunkter", och det rent patetiska "Det måste ju vara en viljefråga" - ja då lär världens undergång vara nära.

Dags för alla andra att ta fram öl och popcorn igen, då. Som det brukar vara. Och vi gör oss redo att vid behov dunka pannorna blodiga mot tangentbordet igen.

***

Näe, över till det positiva. Jon Rytterbros ersättare blev klar direkt. Division 2 Östra Svealands bäste målvakt 2005, Benny Lekström kommer från i årets mest, ska vi säga, uppmärksammade division 2-lag. Och även om det är frestande att dra några mer eller mindre taskiga skämt om Enskedes lönepolicy, väljer vi att i första hand konstatera att han bland annat höll nollan i cupskrällen den 21/4, mot dåvarande serieledarna Helsingborgs Kommunala Madrassfabrik IF. Född 81, och över 1.90. Kontraktet ligger på 2+1 år.

Men vita pengar, för fan, grabbar. Vita pengar!
Okej, vi kunde inte låta bli. Kan ni klandra oss?

7 Comments:

Tjena, bra inlägg. Men ett par saker bara:
1. Råsunda är byggt efter inspiration och med Wembley som förebild, därav ordvalet.
2.Tycker du inte att fotbollesrörelsens synpunkter är viktiga i sammanhanget. (visst är han säkert rädd för att förslaget skulle själpa Råsundabygget, men han har ju i sak rätt)
3. Det är, som du skriver, från början till slut ett dumt förslag.

förstår dock att ni är trötta på alla turer och brutna löften i arenafrågan. 

Posted by Victor C

11/01/2005 01:52:00 PM  

Hehe, på vilket sätt påminner Råsunda om Wembley? Får mig att dra mig till minnes den gången jag beställde en Hummuskebab i Glasgow och fick en rå lök... 

Posted by Anders Th

11/01/2005 01:59:00 PM  

Victor C:

1. Jösses. Det kan man inte ana idag...
2. Fotbollsrörelsens synpunkter är jätteviktiga i sammanhanget. Men Sune Hellströmer företräder Fotbollsförbundets åsikter och intressen, inte fotbollsrörelsens. Att hänvisa till "fot(bolls)folket" på det sättet blir bara plumpt. Dessutom - och allra viktigast - är knappast fotbollsrörelsen en särskilt enhetlig massa.
3. Tja, här verkar vi ju vara överens.

11/01/2005 02:00:00 PM  

GSU:

"Bestörtning och oro". Nja. Kanske mer en önskan om mer precision i personangreppen. Inte "politiker" och "politikerna" i allmänhet, utan vissa politiker och framför allt deras åsikter i vissa frågor. Den senaste KD-stjärnan t.ex, Leif Kroon, verkar som många andra i det partiet leva efter parollen Hylla Gud, Dyrka Mammon.

 

Posted by Bluegrass

11/02/2005 01:18:00 AM  

Artikeln som apan skrivit gillar jag, kanske borde det vara budskapet som vi alla ska börja mata politikerna med? En rejäl mail-kampanj såhär innan valet kanske kan få saker att hända? 

Posted by L.O. Smith

11/02/2005 01:20:00 AM  

Suck, givetvis har inte jag skrivit artikeln som jag försökte länka till .....
Nytt försök: Intressant artikel  

Posted by L.O. Smith

11/02/2005 01:23:00 AM  

Vem är du som använder signaturen LO Smith? Har du någon aning om vem den mannen var? 

Posted by Nise Hult

1/20/2006 03:14:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home