Wednesday, October 26, 2005

For every action...

Som Gert Fylking skulle ha uttryckt det: Äntligen! Det vore överdrivet uppblåst att tro att ...grönvita sidan upp!s ständiga tjat i frågan har haft någonting alls att göra med det nätverk av externa finansiärer som nu tydligen projekteras, men det känns förstås skönt att klubbledningen verkar smida planer i den riktning som vi tror att Hammarby måste gå utifrån dagens förutsättningar.

Det finns förstås en del uppenbara frågetecken i Sportbladets uppgifter. En detalj vi spontant reagerar på är att bolaget ska köpa in sig i spelare som redan står under kontrakt (läs - Erkan, Haris, Petter och Stoor?). Det är en sak om man delfinansierar t ex en kontraktsförlängning med Runström (skriv PÅ, Björne!!!) men om Hammarby ska sälja andelar i spelare som redan är klubbens egna är det säkrast att vi får väldigt bra betalt...

Kanske finns det skattetekniska fördelar. Kanske har det att göra med den något luddiga formuleringen [bolaget] ska vara ekonomiskt gynnsamt för bolagets aktieägare. Kanske är de bara ute och cyklar?

Men första intrycket är att nästan alla nyheter på den här fronten är att betrakta som goda nyheter. Och med det nya tv-avtalet och eventuellt Royal League-utfall ser Hammarbys ekonomiska förutsättningar plötsligt betydligt ljusare ut än för ganska kort tid sedan. Även om ingenting är klart. Och även om det här steget skulle ha tagits redan för ett par år sedan.

Nu känner vi oss så äckligt positiva att det bara måste dyka upp något negativt besked idag för att balansera tillvaron, annars fruktar vi en identitetskris. Typ att Björne drar som Bosman till Tjottahejti, Petur lägger pjucken på hyllan och blir hemmapappa, eller att Djurgården offentliggör att de bygger en egenfinansierad arena vid Storängsbotten.

Vi väntar på höststormen.

Här är vårt tidigare gnat om riskkapital:
13/7: "Svarta hål - för dummies"
19/7: "Money, money, money"
28/7: "Kalkylerad risk"
3/8: "Music / Response"
24/8: "Allsvensk antibiotika"
24/10: "Half a league onward"

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home