Tuesday, October 25, 2005

...men ingen tar bort Fiskben

Den som i våras skulle ha sagt att en förlängning med Eric Fischbein i oktober vore att betrakta som en god nyhet, skulle ha mötts av nästan unisont hånskratt från de flesta supporterled.
Skam till sägandes skulle vi nog ha stämt in.

Och den som sagt att en teknisk men vek och inte alltför snabb offensiv mittfältare i 2004 års särklassiga seriejumbo skulle kunna fungera som defensiv mittfältare i Hammarbys uppställning 2005 skulle ha idiotförklarats av 99,5% av de förståsigpåare
på supporternivå som anser sig ha en blick för fotboll.
Även av oss.

(och ja, Linderoth sade redan i våras att han såg Fischbein som defensiv mittfältare. Vi trodde helt enkelt att han hade rökt på, eller fått nåt hårt i huvudet)

Men med attityd, hjärta, glimt i ögat och en alldeles ohämmad och ospelad lycka över att för andra gången i karriären spela för Hammarby har han vunnit över oss, och nu är det fan läge att kräla lite i stoftet.

Det finns fortfarande vissa förbehåll kring hans kapacitet, hans bolltempo, hans sätt att blanda och ge och ibland drälla med bollen i utsatta lägen som kan leda till målchanser och / eller onödiga kort.
Men summerar man plus och minus står det klart att han har spelat, jublat och klappat sig till en välförtjänt plats i Hammarbys a-trupp även 2006. Inget snack om den saken. Även om det, med de förstärkningar vi hoppas på, bör bli tuffare konkurrens på hans position nästa år.

Fotnot: Signaturen S.M.I².L.E på Söderst@dion gjorde en närmast bisarrt intressant sammanställning av vad som i och för sig kan bortförklaras som en statistisk anomali - med rätt urvalsmetod kan man förstås bevisa vad som helst. Men ändå.
12 8 4 0 27-10 28 = matcher med speltid för Fischbein
14 4 3 7 16-20 15 = matcher utan speltid för Fischbein

3 Comments:

Att denna blogg låg fyra på bloggtoppen hade jag förut väldigt svårt att smälta. Men NU när hammarby har gått om glamouren så blir jag riktigt, riktigt grinig! ;)

/Karro på Glamourbloggen

10/25/2005 03:29:00 PM  

Karolina: erkänn att du bara hänger här för att locka fler besökare till din egen blogg. ;-)

Jag har f.ö. faktiskt sett Legally Blonde och den var roligare än väntat men det kan förstås inte mäta sig med en bra match... ;-)

10/25/2005 11:27:00 PM  

Vi är mer glamour än somliga tror. Nu tar vi steget in i storfinansens värld också.

10/25/2005 11:34:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home