Tuesday, October 25, 2005

Infidels

Djurgården på Söderstadion? Ojsan, nu blir det folkstorm.

Smart av Äpplet att hänvisa till "ryggmärgsreaktionen". Men frågan är förstås om Hammarby över huvud taget har något val i frågan om vilka lag som äger rätt att spela på Söderstadion. Och om det ligger pengar i det här ska det helst vara mycket pengar. Kan det bli läge att förhandla ner planhyran?

Dessutom - oavsett hur mycket det svider för oss att upplåta vårt tempel (eller Arenabolagets utpressningsobjekt, beroende på hur man vill se på saken) till Djurgården, är det inget emot hur det i så fall kommer att svida för dem.

Och med tanke på hur många marginalsupportrar som kan tänkas välja bort en temporär flytt från ryttarstadion, så har man kanske snart ett nytt slagträ att ta till i den alltid lika "intressanta" publikdebatten.

(nej, det är en metafor. En METAFOR! Okej? Ingen ska slåss med slagträn!)
(Och ja, vi satte "intressanta" inom citationstecken av en anledning.)

Apropå Royal League-publik. Hammarby drömmer om ett snitt på 8000 på hemmamatcherna. Tur att man inte har budgeterat för det.
Men med låga biljettpriser och en sjujävla hausse kan det bli rätt respektabla siffror ändå. Vi kommer att vara där. Med termobrallorna på...

Och apropå arenafrågor så blev det plötsligt tyst igen efter bordläggningen i Idrottsnämnden.
Jävligt tyst.

10 Comments:

Kommer vi verkligen att vara där..?
Bandyportfölj på SÖS igen så kanske, kanske..
Storbilds-teven på krogen i VÄRMEN lockar en del onekligen.

10/25/2005 12:58:00 AM  

Den GLÖDHETA VÄRMEN på söderstadion lockar.
Foooorza Bajen 

Posted by Anonymous

10/25/2005 01:39:00 AM  

Naturligtvis kommer åtminstone JAG att vara både här OCH där i Royal League. Finns inget alternativ nu när den vanligtsvis så långa, mörka och erbarmeliga vintern har räddats.  

Posted by Kroko

10/25/2005 02:02:00 AM  

Klart som faan man kommer vara på alla matcher 

Posted by Costanza

10/25/2005 03:24:00 AM  

vi värmer varandra!

10/25/2005 05:28:00 AM  

Äpplet drömmer: - Vi är ett publiklag och min förhoppning är att vi ska kunna locka mellan 8 000 och 10 000 åskådare till våra hemmamatcher, säger Henrik Appelqvist.

Och säkert till ordinarie biljettpris kan man ana. Dream on!

10/25/2005 05:30:00 AM  

Om nu det ska bli 8-10 tusen på matcherna krävs onekligen andra biljettpriser än de ordinarie.
Å så bör spelschemat inte krocka med bandyn och handbollen.
Lämplig speldag lördagar vid ett tiden?!

10/25/2005 07:19:00 AM  

Ang RL: Om styrelsen nu har något att säga till om så borde det vara självklart att de stoppar Dif från att spela på vår sida av stan. På samma vis som det i stadgarna står att Hammarby alltid ska försöka spela gladfotboll borde det finnas inskrivet att vi inte ska låta våra största antagonister spela sina hemmamatcher på vår arena.
Det finns redan för många sunshine-supporters till dem söder om Slussen. Det är tyvärr en effekt av deras sportsliga framgångar de senaste åren. Vill Hammarbys styrelse nu få dem att känna sig som hemma också? Appelqvist & co tycks alltid snabba att prata om Hammarbys värde som varumärke, fattar de inte vad detta innebär för Hammarby i längden? Vi spelar söder om stan - de spelar i norra delen av den. Förändra inte detta faktum.
Söder om stan är Hammarbys upptagningsområde för supportrar och så ska det förbli. Tillåter man Dif att få in en fot i dörren här så handlar det långsiktigt om fan så mycket mer än lite billigare planhyra i tre hemmafighter. Är det bara jag eller känns det inte som att Appelqvist är en aning naiv i frågan och är på väg att bli blåst av Bosse och Bosse?
Det finns inget annat svar än nej på Difs förfrågan. 

Posted by klippt

10/25/2005 10:33:00 AM  

Frågan är väl om Bajen kan stoppa dif från att spela på Söderstadion? Risken är väl att Arenabolaget bestämmer detta på egen hand. Jag har svårt att tro att Bajen har lyckats förhandla sig till ett veto i dylika frågor.

10/25/2005 02:22:00 PM  

Vi har nog inget veto men om Bajen säger nej kanske inte DIF driver igenom sin "rätt". Hur förhållandet mellan lagen än är i supporterleden inbillar jag mig om att man på ledningsnivå är måna om goda relationer eftersom klubbarna i viss mån är beroende av varandra och har en del gemensamma intressen.

Sedan kan jag reta mig lika mycket som någon annan på att se djurgårdare på Söder eller i Johanneshov. Jag bor själv i Hammarbyhöjden och brukar handla vid Globen. Ishockeysäsongen är en enda lång pina...

10/25/2005 11:38:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home