Sunday, October 30, 2005

Den längsta dagen

Tillbaka efter ett par dagars bloggpaus konstaterar vi att mycket lite har hänt.

I "mycket lite" inkluderar vi det *gäsp* hysteriskt *gäsp* spännande *gäsp* avgörandet *gäsp* av Svenska Cupen, inte bara på grund av att fel lag vann - som vanligt - utan på grund av att cupen som alla vet är höggradigt beroende av att förändras NU eller dö sotdöden. Ska vi nödvändigtvis ha en cup måste Fotbollsförbundet ta första steget för att ge den status. Gemensamma speldagar och feta segerpremier är ett bra första steg.
Ändå kommer det åtminstone på kort sikt att vara en ren förlustaffär.
Det traditionskapital som en gång fanns för cupens del kommer inte tillbaka. Det är en lång, svår process att bygga upp raserad prestige. FA-cupen byggdes liksom inte på ett vinteruppehåll.
Så; ge cupen en jävla massa miljoner och hoppas på ett positivt utfall om 10-15 år. Eller lägg ner skiten i morgon.
Vi förespråkar alternativ ett, men det är ju inte våra miljoner...

Apropå vinteruppehåll så verkar det vara Bengt Madsen och Bengt Sjöholm som lobbar hårdast för en övergång till höst-vår. Nu börjar vi på allvar hoppas att den där Hemliga Klubben verkligen existerar, sparkar Madsen utan vidare ceremonier och passar på att köpa upp Halmstad som farmarlag.
Extra oroande att man på något sätt verkar knyta en 16-lagsallsvenska till höst-vår. Varför vete fan. Ett idiotiskt förslag blir inte bättre för att man kopplar ihop det med ett bra förslag.
Stoppa vansinnet.

Det har debatterats en del i helgen kring det lämpliga i att Officiella marknadsför namninsamlingen till Björn Runström. Även om det säkert inte finns någon illvilja i initiativet, tycker vi också att det känns tveksamt. Själva poängen med ett supporterinitiativ är att det initieras underifrån och när Hammarby, som part i förhandlingarna, mer eller mindre uppmanar supportrar att delta i namninsamlingen, blir det lite skevt.
Fast i allt väsentligt är det, om än klumpigt, en storm i en ölsejdel.

Lyckligtvis omfattas inte ...grönvita sidan upp! alls av sådana förbehåll. Så:
Skriv PÅ, Björne!
Och ni som vill, Skriv på FÖR Björne!

En särskild uppmaning i sammanhanget riktas till Björnes största och högljuddaste smygsupportrar (kärlek börjar, som vi alla vet, med bråk) på Bara Ben På Glenn Hysén. Ni skulle ha mycket tråkigare utan honom...

1 Comments:

Blablablablabla - långtråkigt eller?
Grönvita sidan upp!
Jag tycker du ska dra på dig paltorna och ta en promenad till globen och kolla in ett gäng hängivna Bajare på is och läktare.
Gör det nu så hinner du till matchstart 16.00 och du får en uppiggande stund och kommer närmare RL än du kunde ana.
Typ tiden går fort när man har roligt med kompisar - men du håller väl på jyrgårn i hokki.

 

Posted by slumpen

10/30/2005 05:43:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home