Wednesday, October 26, 2005

Guds lagar och människans förordningar

Det framstår som allt mindre sannolikt att Bosse Ringholm kommer att hinna stanna kvar länge nog som idrottsminister för att kunna rädda några andra klubbar från atttvingas ta till samma metoder för att överleva som Enskede påstås ha gjort.
Synd.

Som vi påpekt ett par gånger tidigare (här och här, t ex) är skattetrycket och bristen på flexibilitet gentemot idrottsföreningar och idrottsutövare en av de huvudsakliga orsakerna till att Allsvenskan inte kan konkurrera på samma villkor som klubbar av motsvarande storlek i Norge och Danmark.

Snacka om att vi här har (hade, när detta skrivs? Allt går så fort nu för tiden) en idrottsminister med unik insyn i problematiken...

Men, eftersom tre punkter av fem i vårt program för en mer konkurrenskraftig Allsvenska redan verkar kunna vara på väg att slå in, och det senaste budet fortfarande är att punkt 3, för Hammarbys del, ska avgöras inom kort (okej, mot bättre vetande, eller - yeah, that's gonna happen!) kanske man inte ska gnälla allt för mycket. Vissa utopier är helt enkelt för, öh, utopiska.

(vänner av ordning, reda och offentlig sektor kanske frågar sig saker som "Var är rationalismen?" "Var är solidariteten?" eller "Var är samhällsengagemanget?" Ey, det här är en fotbollsblogg. Det finns minst 12 000 politiska bloggar där ute; de flesta lagda åt vänster. Vad begär ni?)

3 Comments:

Nu är du för en gångs skull ute och cyklar ganska rejält - enligt min mening.

1. Tycker du att vi ska subventionera fotbollsspelares höga inkomstkrav med skattepengar?

2. Du är väl medveten om att en dansk fotbollsspelare har lika hög skatt som alla andra danskar? Det vill säga, det är bara utländska spelare som kan få den så kallade "expertskatten". Så skulle man iofs kunna göra i Sverige också - och kan delvis - men det är ju inget som gör att våra unga talanger och 25-åriga medelmåttor inte skulle dra utomlands även i fortsättningen.

/Flugan på väggen

10/26/2005 05:39:00 AM  

Nu läste jag även sista stycket i inlägget och ser att jag kan stryka punkt 1 då du redan där svarar på den frågan:-)

/Flugan på väggen

10/26/2005 05:41:00 AM  

Flugan: Tja. Vi raljerar lite, mest på skoj men med en gnutta allvar i botten.

Låter därför dina argument stå oemotsagda.

10/26/2005 05:43:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home