Wednesday, October 19, 2005

Realpolitik

Bosse Ringholms och Enskede IK:s lilla skattetekniska faux pas kan på sikt vara mycket viktigt. Behövs det ett tydligare exempel för att illustrera att det är minst sagt knepigt att driva en fotbollsklubb under rådande förutsättningar, än att t o m klubben där idrottsministern och förre finansministern är ordförande
- misstänks för att ha myglat (vilket tydligen alla andra gör ändå)
- och försvarar sig med att man saknar den nödvändiga kompetensen för att betala rätt skatt (frågan är vilket alternativ som är mest skrattretande!).

Om Ringholm kan sitta kvar? Det är en storpolitisk fråga och inte en fotbollsmässig, men OM han sitter kvar borde det här bli en utmärkt väckarklocka för honom att under återstoden av sin regeringskarriär verka för skattelättnader för fotbolls- och andra idrottsklubbar som genomför en enorm social insats i samhället och mest får kritiska one-liners och utgifter i retur.
(Är det någon som t ex tror att "fotbollsvåldet" skulle försvinna om fotbollen försvann? Det skulle, som så ofta, bara byta namn.)

In other news: SvD (bara pappers-SvD, som det verkar) skriver idag att SEF och elva av 14 allsvenska klubbar nu verkar aktivt för att Allsvenskan ska bli en 16-lagsserie redan till säsongen 2007. Det är lysande nyheter, förstås. Fyra extra omgångar per år är betydligt bättre för Allsvenskan än allt höst-vårtrams.

2 Comments:

I så fall en välkommen kovändning om man ska tro den där förvirrade enkäten i AB för några månader sen, där nära nog alla ledare för elitfotbollsklubbarna talade sig varma för en höst/vår-omläggning (vilket skulle, inser dom väl, omöjliggöra en utökning av antalet lag i allsvenskan). Var väl tom nån stolle uppe i Boden som var vrålkåt på höst/vår..?

10/19/2005 09:26:00 AM  

18 lag i allsvenskan säger jag (vår-höst, såklart). Och Royal Leauge som rak serie med 22 omgångar (höst-vår). Mer fotboll åt folket. Det blir visserligen lite krångligt för danskarna som får köra båda ligorna samtidigt. Men ändå. 28 hemmamatcher om året på (Nya) Söderstadion (om Bajen kvalificerar sig till RL vill säga) + spel i Champ L/UEFA Cup. Det vore grejer!

10/19/2005 02:33:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home