Monday, October 31, 2005

Friskt kopplat - hälften brunnet

Det är inte ofta, rent historiskt sett, som vi har varit böjda att instämma med Sune Hellströmer, men "Det verkar knäppt" är en helt klockren analys av Idrottsnämndens förväntade beslut i arenafrågan i morgon. Nu har vi förstås aldrig anklagat Stockholms Stads politiker för att vara benägna att ta logiska och rationella beslut... (Studentskrapan?!)

Det positiva med en multikultiarena i Globenområdet är förstås att det mycket väl kan bli droppen som knäcker kamelens halmstrå (hm, det kanske är för tidigt på morgonen för metaforer. Helgen var tuff!) - där vi med "kamelen" förstås åsyftar Globe Arenas.
När de går i putten, antagligen innan en arena ens hunnit byggas färdigt, kommer Stockholm (det är väl inte osannolikt att staden då har en annan politisk ledning) att skrika desperat efter nödhjälp. Och in träder då, som genom ett trollslag, ett internationellt konglomerat som är specialister på att driva arenor med vinst och dessutom råkar ha ägarintresse i en viktig hyresgäst...

Okej, nu låter vi oss sväva iväg lite i vackra drömmar och illa underbyggda hypoteser.
Men - som sagt - helgen var tuff.
Det kan den här veckan också mycket väl bli.

10 Comments:

Vasomhelst är egentligen bättre utom att Sune drar upp planerna för Bajens framtid iallafall med argumentet att "stan är inte stor nog åt oss båda", det räcker nu från Solna, vi har blivit invaderade av en sportstad vi inte ville ha så vafan sätt spaden i backen a s a p så kan vi också planera publik som Solna gjort, multikulti or not men inte spela i onödan i Solna för allt i världen. Inga mera hemmamatcher borta nu damned it, det räcker nu.

10/31/2005 02:39:00 AM  

Arenafrågan verkar utvecklas till en (pinsam)politisk prestigestrid mellan Solna under ledning av Anders Gustáv (m) och Stockholm under ledning av Annika Billström (s). Man må tycka bra eller illa om dessa två, men att ställa upp på Solnas och SVFFs sida? ALDRIG!

10/31/2005 04:24:00 AM  

Sune Hellströmers ord bör väl tas med ett ton sand.
Han springer ju bara förbundets ärende, förbundet som vill att Sthlms stad ska finansiera deras arenabygge i, ehh.. Solna....

10/31/2005 04:33:00 AM  

bogdan stelea: Givetvis är det så. Men det hindrar ju inte att multikultiarenan fortfarande är ett vansinnesprojekt.

Intressant dock att SvFF hela tiden påstått att de kommer att bygga ett nytt Råsunda oavsett vad Stockholm bygger. Börjar de plötsligt vackla..?

10/31/2005 05:15:00 AM  

SvFF vill ju ha ett nytt Råsunda utan att betala för det (därav hoppen om att Stockholm skulle gå in med pengar).

F.ö. är det en massa irrationella känsloargument ovan. Poängen är att Hammarby (som är enda intressent i en arena i Johanneshov) inte vill ha multikulti-arenan. Ingen utom Billström/Börjesson vill ha den. Om ett nytt Råsunda kan få dessa damer att sansa sig så vore det av godo - oavsett vems ärenden Hellströmer springer.

Om det krävs ageranden från SvFF/Solna/AIK /whoever för att vi skall få "25000-alternativet" så inte mig emot.

10/31/2005 06:13:00 AM  

SvFF borde inse att Stan inte ska betala byggen i andra kommuner. Vill de (SvFF) att Stan ska vara medfinansiär till ett nybygge av en nationalarena får de väl masa sig iväg till en plats beläggen strax söder om Globen. För mig är de välkomna, bara bygget drar igång nångång.

10/31/2005 06:41:00 AM  

"Hammarby (som är enda intressent i en arena i Johanneshov) inte vill ha multikulti-arenan. Ingen utom Billström/Börjesson vill ha den."

Hammarby "enda intressent"? Dream on och stå kvar utanför sockerbagarns butik. Att påstå att Billström/Börjesson är dom enda som vill ha en "multi-kulti-arena" är lika enögt som Kapten Bill. Blir det ett beslut blir det i politisk enighet över partigränserna. Med stöd från näringslivet.
 

Posted by Bluegrass

10/31/2005 10:09:00 AM  

Även folk från fiendeland som varit bland bortklacken på Söderstadion håller med. Inte Råsunda för Bajen. Lägger härmed till en länk till er på min blogg. Kom ihåg att min blog också kan upplevas stötande....

10/31/2005 06:06:00 PM  

Bluegrass:

Jag kanske uttryckte mig lite drastiskt men jag står fast vid min åsikt. Med intressent menar jag tänkbar hyresgäst. Tanken från början var ju att locka SvFF, HIF och DIF att använda arenan. (Samt Springsteen och Rolling Stones om/när de kommer på besök). SvFF och DIF vill inte vara med och HIF är bara motvilligt med för att nöden kräver det.

"Näringslivet" bryr sig nog i stort inte om ifall det blir Råsunda eller Johanneshov, bara det blir något. (Vilket näringsliv tänker du på?) Avståndet mellan platserna är inte större än att turistnäringen i stan drar nytta av båda alternativen.

Om du kallar mig enögd för att jag pekar ut politiker från ett visst parti så får det stå för dig. Det är de som driver frågan. Övriga partier i Stockholm har mig veterligen ingen uttalad åsikt men du får gärna informera om du vet mer.

Det låter ju lika mycket pinsam prestigestrid att såga allt som innebär "samma sida" som Solna och SvFF. Det vore väl utmärkt om de byggde något i Solna som håller SvFF, AIK, DIF, allsköns konstgräsmattor och annat otyg borta från Söderstadion?

De får gärna bygga en ny nationalarena i 08-området men jag vill inte ha den som hemmaplan. Solna är därför ett utmärkt alternativ.

11/01/2005 12:39:00 AM  

Om nu (m) är överens med (s) är det väl inte mycket kvar att hoppas på...

Grrrrr.

11/01/2005 02:10:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home