Wednesday, November 02, 2005

Vid avgrunden

Det verkar inte finnas någon hejd för Stockholms politikers kreativitet när det gäller att jävlas med Hammarby. Nu ska alltså LANDSTINGET finansiera skrytbygget vid Råsunda? Ja jösses.

Och, för att dra fram några andra fascinerande synpunkter: "höjden av arrogans"? Nej, höjden av arrogans är att ordföranden i Sveriges överlägset rikaste idrottsförbund gnäller om att Stockholms stad inte tycker att det känns som en strålande idé att pumpa in en miljard i grannkommunens idiotprojekt (samtidigt som själva förbundet är beredda att gå in med den himlastormande summan, vad var det? Tre miljoner?). Säga vad man vill om multikultiarenan, men den är i alla fall i Stockholm.

Den näst högsta höjden av arrogans står von oben-moralisten Juan Fonseca för, när han underförstått anklagar Stockholm för rasism när de inte vill sponsra kristdemokraternas (gissa vilket parti Fonseca tillhör) fixa idé om någon sorts integrationsidrottstempel på Järvafältet - där absolut ingen vill spela.

(för övrigt är det lika patetiskt att försöka motivera sina egna åsikter och sin egen krassa agenda genom att göra sig till talesman för invandrarna som att likt Hellströmer försöka göra detsamma genom att göra sig till talesman för den nästan lika heterogena och diffusa gruppen fotbollsrörelsen. Tycker alla "invandrare" likadant?)

En sak har Lotta Edholm dock delvis rätt i. Vi är desperata. Men det har vi varit länge.

Glömde:
*dunk* *dunk* *dunk* *dunk*, etc.

Okej, vi är i affekt nu. Andas lugnt. *pust* *pust*

Faktum kvarstår; Söderstadion står kvar där Söderstadion står, på hysteriskt övervärderad mark, och är fortfarande en vagel i ögat på dem som vill bygga ut kontorskomplexen norr om Globen. Det borde, rent teoretiskt, gå att göra en vinst på att upplåta Systembolagstomten till Hammarby och AEG som försoningsgåva och låta oss fixa en fotbollsarena där. Förresten är en fotbollsarena för 25 000 dubbelt så stor som Globen, och förmodligen en betydligt bättre konsertarena, även om vi i så fall tvingas bita i det sura konstgräset (för tidigt på morgonen för metaforer - igen!).

Vadå? Arenan kommer i så fall att konkurrera med Globen? Inga problem - sälj den också. AEG kan nog hitta ett sätt att göra den vinstdrivande. Staden slipper ett svart hål i form av arenadriften och tar in massor av skattepengar och kringintäkter från ett plötsligt blomstrande Hammarby Arenas & Entertainment AB.

Allt som krävs är lite logik och rationalism.
*ynk*

4 Comments:

Att Kristina Axén-Olin skulle börja sväva på målet en dag efter en presenterad uppgörelse (om än usel), var ungefär lika förvånande som om påven skulle tillkännange att han var katolik.

Och en sak är helt säker: Landstinget kommer inte att betala för en ny arena (oavsett var den ligger). Frågan är liksom inte på deras bord, utan på stadens.

11/02/2005 01:25:00 AM  

Trodde Påven var Speedwayförare.

11/02/2005 01:35:00 AM  

Konstgräset behöver du knappast oroa dig för. Det lär vara skitbra på vår nya arena. 1147:e generationens. WAP, inbyggd kamera och artificiell intelligens, som ska hjälpa Pablo från att springa offside.

Klart, då kommer Pablos barnbarns barnbarns barnbarns barnbarns barnbarns barnbarns barnbarns barn sitta på hemmet, men... 

Posted by Anders Th

11/02/2005 01:41:00 AM  

Det är väl ändå ingen motsägelse, påvar får köra speedway bara de är emot aborter och preventivmedel.

Men när det gäller motsägelser så tar ändå stadens politiker priset och framförallt K.A-O.

11/02/2005 01:42:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home