Wednesday, November 02, 2005

Skatta rätt, skatta rått

Det är tydligen inte bara lagen sydost om Solna som Sune Hellströmer förklarar krig mot. Han vill inte "kommentera det enskilda fallet" men kommenterar det förstås sedan ändå i hypotesform. Klassiskt trick.

Det verkar onekligen långsökt att ens en fällande dom gentemot den anhållne klubbdirektören Mats Persson skulle kunna resultera i nedflyttning för Göteborg, men sanningen att säga är vi inte överdrivet inlästa på vare sig skattelagstiftning eller förbundsstadgar så vi drar oss för att säga något tvärsäkert på den punkten.

I värsta fall slutar det med samma röra som i Örebrofallet, där ingen jävel vet vad som gäller och vilka lag som spelar i högsta respektive näst högsta serien, förrän en vecka innan premiären 2006. Där varje beslut automatiskt överklagas från förlorarens sida tills tiden helt enkelt är ute.
Vilket förstås inte gagnar någon, förutom möjligen medierna.

I bästa fall får vi ett snabbt och resolut avgörande från Tävlingsutskottets sida kring vilken av de 4711 tänkbara händelsekedjorna det är som gäller.

Yeah, that's gonna happen.

Statistikfantomen S.M.I².L.E räknade ut att Hammarbys fjärdeplats blir oförändrad om Göteborg skulle drabbas av poängavdrag och automatisk 0-3-förlust för de 25 matcher Selakovic ska ha deltagit i (Hammarby slutar då på 46 poäng, Malmö blir dock trea på 47). Kaoset längre ner i tabellen med nedflyttade lag på kvalplats och kvalförlorare ovanför strecket ska vi bara inte tala om...

Om spelad match räknas som spelad match och inget annat, 2005 års tabell är oförändrad (Örebro slutade ju trots allt åtta 2004, oavsett vad som hände sedan) och Göteborg skulle flyttas ner retroaktivt - blir det då Ljungskile eller Landskrona som tar steget upp? Man trodde att fjolårets kaos aldrig skulle behöva upprepas, men det finns risk för att detta faktiskt kan bli något snäpp värre...

Vi ska heller inte ens börja ge oss på att gräva i agendor, motiv och andra pikanta detaljer vad gäller de övriga inblandade i den här soppan.
Det här är en Hammarbyblogg. Det är inte den här. Läs där om vi har lust och orkar.

Oavsett vilket: denna Silly Season kommer de värsta dumheterna uppenbarligen att handla om annat än spelarövergångar (men när vi ändå är inne på temat - vem av Bayer Leverkusens värvningsansvariga har det nu brunnit i skallen hos?). Arenakaos i Stockholm, mystiska miljardärer i Malmö och Kamratgården i uppror i Monac... förlåt, Göteborg. Och då ska vi komma ihåg att det är långt, långt kvar till 1 april.

1 Comments:

Glöm inte hur puckade Strassbourg var när det köpte Dorsin. Dorsin gjorde bort sig rejält i Europaspelet med samma lag. Sedan lyckades de att sälja sopan till Rosenborg och där han senast i går gjorde självmål. 

Posted by Zoulman

11/02/2005 12:18:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home