Saturday, November 05, 2005

Sonk-who?

Så snart vi försöker formulera några vettiga tankar kring härvorna i Västsverige börjar tangentbordet att snurra, så vi håller oss strikt till Bajen idag.

Sportbladet påstår att Björn Runström har tillbringat den senaste veckan (den som han egentligen skulle tillbringa vid ett förhandlingsbord med Appelqvist och Andersson) i Italien, där Ascoli och Brescia rycker i honom. Det är ju onekligen att betrakta som oroväckande om det stämmer. Att ett antal holländska, schweizizka och turkiska skitlag fått nobben av Björne är en sak, men italienska skitlag är trots allt italienska.

Men, som Freud (Sigmund, allttså, för att undvika interna missförstånd bland forumtrogna bajare) skulle ha uttryckt det: Ibland är en semester bara en semester. Och hoppet är inte ute förrän motsatsen bevisats.
Skriv PÅ!!!

Apropå holländska skitlag: Kan det verkligen stämma att Ruströms tilltänkta ersättare är Edrissa Sonko? Det låter inte som en realistisk värvning om Bajen inte redan tjuvstartat med riskkapitalbolaget i tysthet. Det är möjligt att hans färska långtidsskada (han beräknas vara borta i drygt två månader efter att ha fått en "kwetsuur" i knät. Det låter smärtsamt, och är förmodligen mer lättöversättligt än vi tror) kan ha gjort honom till persona non grata i Roda, men om de inte är intresserade av att rea ut honom så snart som möjligt, borde de inte ha några problem med att bjuda över Hammarby.

Oavsett vilket lär han i så fall inte kunna vara aktuell för spel under höstens RL-matcher.

Sonko hann spela nio matcher, varav fyra från start, innan skadan och har gjort två mål - det senaste i 4-1-förlusten mot Ajax den 24 september. Han verkar knappast vara targetplayer-sorten - är "bara" 1,79 lång. 15 landskamper för Gambia, 25, gift och har en son, och han är polare med Dembo Tourray av alla människor.

5 Comments:

Sonko är asgrym på Football Manager 2006. Iuförsig ska man inte lita allt för mycket på det spelet. (Eto'o har t.ex. 20/20 i avslut... yeah right)

11/05/2005 10:12:00 AM  

Underbar engelska på Sonkos hemsida.
"A little retarded congrats to... om his birthday."
Ridå!

11/05/2005 08:03:00 PM  

En fågel viskade i mitt öra att hammarby fick upp ögonen för Sonko först EFTER han blev skadad. Låter skumt.

11/06/2005 06:35:00 AM  

Det är väl inget skumt med det. Var ju samma sak med Hindsberg Bajen fullföljer sin policy bara.... Mer skumt är att dom tycks vara beredda att betala en holländsk proffslön för en långtidsskadad lirare men har inte råd att behålla Runan...*asg* 

Posted by Anonymous

11/06/2005 08:24:00 AM  

Well.

Nu kan det eventuellt vara så att man anser att Runas löneanspråk är för höga jämfört med prestationen. Man kanske är beredda att lägga 50% till på en kille man tror kan leverera 100% mer.

Men det är ju bara en teori så dra inte så långa växlar på det...

/Flugan på väggen

11/06/2005 11:43:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home