Wednesday, November 16, 2005

Bajen i VM?

Australien VM-klart för första gången på 32 år, efter en dramatisk straffläggning mot Uruguay, och på läktaren satt tredjemålvakten Ante Covic och drömde säkert om bratwurst och sauerkraut.

32 år sedan var det också sedan en Hammarbyspelare ingick i en VM-trupp (Ronnie Hellström 1974).
Även om vi väl inte helt ska utesluta möjligheten att Max skulle kunna bli aktuell (och kanske, kanske PFO - under förutsättning att Norge vänder mot Tjeckien ikväll. Yeah, that's gonna happen.) krävs det nog ett antal benbrott, korsbandskollapser och smällda hälsenor för att han ska slå sig genom den massiva mur som tycks stå mellan honom och en blågul tröja. Och långtidsskador unnar vi ingen. Faktiskt.

Hur stora chanser har Ante att komma med i VM-truppen? Jotack, hyggliga, om än inte hundraprocentiga. Största hotet om platsen som tredjemålvakt lär komma från Wigans veteran John Filan (som haft tio fingrar och två handflator med i spelet kring nykomlingens succé i Premier League). Även Clint Bolton, Sydney FC, och Michael Petkovic, Trazbonspor (tidigare tredjevalet, men långtidsskadad), lär vilja ha ett par ord med i laget. Men att Guus Hiddink valde Covic till play off-truppen tyder ju på att han åtminstone idag är den som ligger närmast till hands att ta plats bredvid Middlesbroughs Mark Schwartzer och AC Milans Zeljko Kalac i Tyskland.

Bara att hoppas att den spännande tid som väntar stimulerar Ante till att ta ytterligare ett kliv i kvalitet under Royal League och vårens Allsvenska.

3 Comments:

Eller så gör Paulinho en bra vår och slår sig in i den brasilianska vm-truppen?

11/16/2005 08:03:00 AM  

Ja, eller så tar Pétur en tröja i den isländska vm-truppen. 

Posted by Anders Th

11/16/2005 10:38:00 AM  

Jag har alldeles för mig att putte ramberg var med under vm78. Eller så var det så att han var landslagspelare då utan att få vara med i vm.

11/18/2005 02:19:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home