Thursday, November 24, 2005

Läsa spelet

Så satt vi då där, klockan var 18, och i ett land i väster blåste en dansk domare igång fotbollssäsongen 2005 på nytt. I en match som 60 tappra, vindpinade bajare följde på plats, men som inte täcktes av vare sig tv eller webbradio.
Det var en sådan där situation som på förhand kändes lite svår att hantera.
Så var satt vi?
Krogen, förstås.
Givetvis höll det inte - hemma vid sju och inloggad lagom till att Bajen vänt 2-1 till 2-3 på två minuter.
Med ett par kubanska öl i ryggmärgen kändes det jävligt bra.
Att läsa "2-4" kändes ännu bättre.

Har man inte sett en match ska man inte uttala sig om den. Så vi nöjer oss att konstatera att vissa norrmän skyller på domaren och tycker allt är skit. Särskilt Tom Nordlie. Vi spiller som julenisser är den typen av citat som alltid låter njutbart ur en motståndartränares mun.

Nä, okej, ett par grejer blir det ändå. Kanal 5 visade ju gunås ett 20-sekunderssammandrag bestående av Bajens mål, utan repriser, och sekvensen när PFO fick bita i Skiens förvånansvärt fräscha gräs.

- Ska man tro rapporterna visade Jeffrey Aubynn samma kamplust som mot Väsby. En indikation på att 15-minutersmannen börjat lära sig att en match varar i 2x45 minuter plus tilläggstid, och inte tills han missat tre dragningar? Bara det i sig är värt en extra drink. Fräck straffvariant också. Var den meningen?

- 1-0-målet flimrade förbi, och det var egentligen omöjligt att se hur det gick till egentligen - eller vem som gjorde det (än säger de David, än säger de Max...). En TV-rip och 20 tillbakaspolningar, så kanske.

- Just det, det är sådana pytsar Paulinho ska sätta!

- Mikkel passade framåt. Åtminstone en gång. Och det var vackert.

- Det var nog tur att vi tog Ante i stället för Kenneth. Inte för att förringa Petters insats, men han mötte en målvakt som framstod som kliniskt fri från pondus. Om en målvakt nödvändigtvis måste se snäll ut, krävs det att han är dubbelt så bra på alla andra plan. Vi kan kalla det Lasse Eriksson-principen. Antagligen var utseendet det enda som hindrade Lasse från att konkurrera ut Thomas Ravelli på 90-talet.

- Å andra sidan gör sig Lasse bättre som tv-kommentator.

- Det blev en mittfältsromb. Om den funkade eller inte är upp till dem som var där att bedöma. Betraktelser mottages vänligt men bestämt.

- Nu när Runström äntligen skrivit på så... blir han bänkad? Hm. Didn't see that one coming.

- Då kan vi läsa tidningarna i morgon då. Ska vi helt fräckt gissa att SvD bara skriver om Djurgården? (utom möjligen sockrat med en kortvariant av den TT-artikel vi redan läst tre gånger.

- Får vi fem norska landslagsmän mot oss till returmatchen? Bring it on. Men lämna islänningen hemma.

- 639 betalande åskådare. Får klubben betala Royal League då?

- Två veckor tills vi tar emot ett stukat, revanschlystet Vålerenga på Söderstadion. Det går åt helvete. Och vi kommer att vara där.

3 Comments:

seger till trots, dagens intressantaste är detta http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=492936&previousRenderType=6.  

Posted by Anonymous

11/25/2005 01:17:00 AM  

Definitivt. håller just på att skriva om det...

11/25/2005 01:46:00 AM  

Vålerenga revanchsuget? Ja, kanske, men observera att deras revansch kan komma redan på söndag. Då spelar Enga mot Start i Oslo. Vi står ju över i andra omgången som istället spelas mot danskarna i februari. Det känns faktiskt bra att Vålerengen får chansen att spela av sig lite frustration innan dom dyker upp på Söderstadion. 4 - 0 i baken var nog inte vad dom tänkt sig som start i RL...  

Posted by Charlamov

11/25/2005 03:00:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home