Monday, October 03, 2005

Lägstanivå

Efter en kväll och en natt känns det ungefär lika illa som igår. Förra säsongens debacle i avslutningsmatchen tog lång, lång tid att återhämta sig från. Tack och lov var säsongen över efter det. I år har vi ett landskampsuppehåll kommande helg. Räcker det?

Det är på något sätt typiskt att det är just Kalmar som förnedrar oss. ...grönvita sidan upp! hyser sedan länge en lika intensiv som oresonlig och ologisk avsky gentemot fotbollsmördaren Kurt-Arne Bergstrand ("Nanne" är ett epitet som knappt ens fungerar på schlagerartister), hans betongförsvar och hans brassekoloni. Och ja, vi är fullt medvetna om att epitetet "fotbollsmördare" sitter minst sagt illa med tanke på att Hammarby i de fem senaste tävlingsmatcherna mot Kalmar gjort ett mål och släppt in nio.
Men man håller sig till, klamrar sig fast vid, den sanning man skapar.
Sören Cratz var också en fotbollsmördare i andra supportrars ögon.

Precis när man inte trodde att det kunde bli värre gjorde Dedé 3-0. Den "perfekta" slutpunkten på en klassisk skitdag. Bara för att göra saker och ting ännu värre kommer naturligtvis Djurgården att säkra SM-guldet och AIK att säkra det allsvenska kontraktet idag. Det blir till att hålla låg profil i ett par dagar.

Okej, nu är vi färdiga med gnället och självförnedringen. För den här gången.
Dags att vara lite konstruktiva igen.
Återkommer när vi hittat något att vara konstruktiva över.
Det kanske tar ett tag.

Nej förresten, en fotnot: Sällan har behovet av en positiv nyhet varit så stort som nu. Vårt anspråkslösa förslag: Ge Runström en miljon i signing bonus och fixa kontraktsförlängningen under landskampsuppehållet. Tro oss - det blir billigare i längden.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home