Thursday, September 29, 2005

Brandfacklor

Ojojoj, nu har någon skitit i det rosa skåpet. Officiella Uncensored tar grepp på damfotbollen, och oddsen är låga för att det utspelet, trots att det är relativt oskuldsfullt, kommer att resultera i en hel del mer eller mindre välkommen pseudopublicitet. Vad säger t ex Hammarby DFF om saken? (varning för att sajten i all sin enkelhet är en av de mest förvirrande som skådats sedan boo.com lade ner första gången).

Att skribenten i allt väsentligt har rätt är dessvärre av underordnad betydelse. Om Tina Nordlund eller Tiina Rosenberg syns till i närheten av kansliet - ring polisen.

(att kunna vara politiskt inkorrekt är ett privilegium. Sannerligen.)

Okej, till väsentligheterna.
En liten artikel på FotbollDirekt tar pulsen på kontraktsförhandlingarna. Mycket om Fischbein (har fortfarande svårt att tro att Fischbein skulle vara beredd att gå som Bosman till en annan klubb. Sannolikt förlänger han eller varvar ner och satsar på den civila karriären - killen är ju inte fattig direkt), desto mindre om Runström ("vi hoppas att det löser sig"? Jotack, det gör vi alla...) och inget alls om Derby-Mitt-Mål-Guld-Offside-Micke. Ser alltmer ut som om den näst siste av 2001 års guldhjältar försvinner till okända öden.

Även om vi gärna skulle se Micke kvar - i första hand som komplementspelare, men ändå - tippar vi i dagsläget att han nästa säsong återfinns i Öster. Som mittfältare.

9 Comments:

Vet inte vilket nummer av Hammarbyiten, men där säger Micke att han inte fått något nytt kontraktförslag.
Inte läst Hammarbyiten? 

Posted by c.

9/29/2005 08:12:00 AM  

Jodå - det var i juninumret. Det intressanta är att han fortfarande inte fått det, även om man väl vetat vartåt det barkade tidigare.

9/29/2005 08:17:00 AM  

I juni hade ju t ex inte Fischbein fått något kontraktsförslag heller, så saker kan förändras över en natt ibland.

9/29/2005 08:18:00 AM  

Totte klampar på.
Först debaclet med Linderoth och hans tystnad gentemot officiella. Sedan nu uppföljningen med damfotbollen. Helt ok att uttrycka sina åsikter, men är verkligen på rätt plats?

Damfotbollens sida ses bäst utan upplösning? Kvinnor kan. 

Posted by -

9/29/2005 10:00:00 AM  

Är Fischbein mycket billigare än Micke? Annars verkar det konstigt att inte hellre välja en spelare som kan alternera på flera positioner.

F.ö. borde även Micke vara värd en rejäl avtackning om han nu inte får vara kvar efter den här säsongen, vad man än tycker om hans insatser 2004. Han har ändå presterat mer än de flesta under åtta år i klubben (inklusive att själv betala medlemsavgiften).

9/29/2005 10:08:00 AM  

Jag skulle verkligen sörja om MålMicke lämnar oss, framför allt skulle jag bli mäkta besviken på Hammarby om de bara låter kontraktet löpa ut och sedan kör ned huvudet i snön.... Mickes insatser i de båda dif derbyna var bra, i vårderbyt mycket bra. Höstderbyt, där fick han till det direkt, utan Mickes insatser där ingen vinst. Skulle vilja påstå att nu då Hella lämnat in så känns Micke som nästa att betrakta som Bajenikon (nästan iaf), trots sitt ursprung....
Försvinner Micke kan vi ge oss fan på att vi får tillbaka det då han finns i motståndarlaget nästa år!


MickeMål som jag minns rent spontant:
Dif borta 2005 0-1 (2-2), givetvis!
ÖSK borta 1998 0-1 (0-1), säkrade bronset.
Heif borta 2001 1-2 (1-3), underbart mål.
Öster borta 2003, hattrick av Micke (4-4)
Dif hemma 1999 2-0 (2-1), samma match där Kennedy skickade upp PEO i Dif upp på läktaren för att leta efter sina ben och bollen... och dif åkte ur. 

Posted by Klasse

9/29/2005 02:43:00 PM  

Micke slutar med fotbollen efter denna säsong. Trust me.

9/30/2005 12:01:00 AM  

Om det handlar om pengarna så är säkert Mikkel dyrast. Han kan vara lysande defensivt i en "diamant"-uppställning men killen verkar ju ha förläst sig på rugbyreglerna om att man inte får passa bollen framåt. Han måste ha stoppat fler kontringar än alla motståndare tillsammans (då talar jag om Bajens kontringar). Han tänker och letar och tänker och letar och blir stressad och spelar till slut bollen tillbaka till egen backlinje. Micke A är ingen tekniker men han kan vinna en tuff närkamp och spela en enkel boll framåt i samma moment.

Nej, jag hade hellre sett att vi släppt iväg Mikkel Jensen om det är för trångt på mittfältet.

9/30/2005 12:22:00 AM  

Micke ska INTE sluta med futbolen i år, han ska krita på ett nytt kontrakt med Bajen, iaf om jag får vara med å bestämma! 

Posted by Klasse

9/30/2005 03:37:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home