Sunday, September 25, 2005

Murphys lag

Värt att notera från helgen:
I praktiken säkrade Hammarby det allsvenska kontraktet i och med Gefles förlust. Om det inte är så att Gefle tar igen 20 plusmål (hade det inte varit just Gefle hade vi betraktat det som fullt tänkbart) kan vi som sämst bli elva.
Någon har stoppat en spänn i Halmstad. Det uppskattar vi, så länge de håller sig bakom oss.
Sedan spelades det tydligen en betydelselös match på Rambergsvallen. För det senaste vi läste var att guldstriden var avgjord. Så den matchen skiter vi högaktningsfullt i.

(no pun intended)

Och så är det då nästan måndag igen.
Assyriska hemma. Det känns distinkt oskönt. Under rådande förutsättningar känns allt annat än tre poäng mot laget som härom veckan släppte in sju pytsar mot tråk-Kalmar som ett misslyckande som får 26 juni att framstå som en halv seger.

Vi möter ett avsågat bottenlag.
En spelartrupp i upplösning.
Utan självförtroende, utan hopp.
Och med tre poäng där är Hammarby tillbaka på Royal League-plats, och har en topp 3-placering helt i egna händer igen.
Det känns så kassaskåpssäkert att det inte går att tippa annat än förlust. 0-1, Samura i 78:e, låter rimligt.
Men vi har i alla fall tur med vädret. Och det är ju tur att vi redan är avsågade från guldstriden, annars hade det kunnat gå ännu värre.

Runström febersjuk. Så...
..."lägligt".
Enligt Expressen är den alltid förhatliga proffsklausulen (för uppenbarligen är man som bekant inte proffs om man spelar i Allsvenskan) det som diffar i kontraktsförhandlingarna. Med tanke på hur många svenskar som gått till "fiiina" ligor för peanuts och sedan hamnat på bänken, borde det egentligen mana till eftertanke - blir inte förutsättningarna för att lyckas som proffs större om man kommer till en klubb som verkligen vill ha en, och är beredd att betala för en, snarare än att man dyker upp med en fet röd reaprislapp i pannan och i bästa fall betraktas som en chansning och i allmänhet som max en breddspelare?
Men vad vet vi? Det kanske är värt träsmaken när man får dubbel nettolön och får vila benen samtidigt...

Örgryte har i år signat femårskontrakt med såväl Ailton som Dominic Yobe. Hur fan ser deras klausuler ut?

Stoor är också borta, och det ryktas att vi får se Joakim Jensen från start i morgon. Då har man i alla fall någon att sikta på när det är hörna...

3 Comments:

grönvita....
"klubb som verkligen vill ha en.." "röd reaprislapp..."
Dom kanske verkligen vill ha han - den röda reaprislappen finns kanske inte där? Kan det kanske vara så att han är så smart att prislappen är densamma, men det är han själv som cashar in istället för att låta kulorna rinna in i Janne Friedmans fickor..? Tanken slagit dig broder? :-) Grabben har nog lärt sig ett och annat av Totte.
Ger mig fan på att du får rätt, Samura i 78:e...
Tack för en juste blogg, keep up the good work. 

Posted by Anonymous

9/25/2005 02:30:00 PM  

Visst, det ena behöver inte utesluta det andra. Fast eftersom "inget är klart" med Björne tills motsatsen på ett eller annat sätt bevisats så väljer vi att resonera generellt, och *då* håller vår tes, i alla fall. ;)

Jaja, skulle det värsta inträffa så blir det väl någon mille i utbildningsbidrag i alla fall. Det kanske räcker till...
...
...en Bosman med fet röd prislapp i pannan?

9/25/2005 02:41:00 PM  

:D
Like U man.... ;)
Björn tackade nej till dom utländska klubbarna som kom med kontraktserbjudanden i somras just därför att dom körde på Bosman-spåret och inte var villiga att betala annat än "röda-prislappen" i sign-on (förutom att det var skitligor dit han inte vilel - då föredrar han att stanna i super-skitligan här hemma). VET att Björn helst stannar - bara Hammarby inte kör med honom och erbjuder en schyst deal. Han kostade inte ett skit då han kom hem och vill inte kosta så mycket mer då/om han drar.
 

Posted by Anonymous

9/25/2005 02:56:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home