Monday, September 19, 2005

Caesars slav

Memento mori.
Minns att du är dödlig.
Det är egentligen konstigt att man som Bajare ska behöva påminna sig själv om att ingen match är vunnen förrän den feta tanten sjungit, domaren blåst i pipan och Tävlingsutskottet haft seminarium.

Men på något sätt verkar det som om nästan alla redan nu räknat in sex poäng i de närmast kommande matcherna. Det finns förstås inget farligare. Sundsvall slåss för livet, och har redan slagit oss en gång i år. Assyriska spelar nästa vecka för sin förlorade heder, och det är - faktiskt - inte så mycket inställning som behöver falla bort för att allt ska gå åt helvete. Det är fotbollens charm lika mycket som fotbollens förbannelse.

Caesars slav på triumfvagnen - snubben som höll lagerkransen, om man ska tro sina gamla Asterix-album - viskade alltså Memento Mori. Vi passar på att viska Gefle hemma, Sundsvall borta, och för all del fucking Hertzöga och hoppas att budskapet når fram.

Klart det kan bli sex poäng. Det kan också bli fyra, tre, två, en eller noll. Ja, vem vet, det kan till och med bli poängavdrag.

Oavsett vilket är vi skräckslagna.

Hur som helst - 22 spelare i full träning, minus avstängde Björn Runström (skriv PÅ, Björne!!!) och det innebär att fem spelare inte får plats i dagens matchtrupp. Vilka? Jo - Petur Marteinsson, Nichlas Hindsberg, Erik Johansson, Haris Laitinen och Klebér Saarenpää.
Åtminstone för ögonblicket ser vi ut att ha en jävligt bred trupp.
Och när ska fotbollsförbundet få ur tummen och tillåta fler än fem avbytare på bänken per match?

1 Comments:

När ska bajen få arslet ur skallen o inte betala massa löner till spelare vi inte behöver!!!
AVGÅ ALLA!!!!!!!!!!! 

Posted by ForzaChrister

9/19/2005 08:21:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home