Friday, September 30, 2005

Respit

Många har tolkat dagens besked om planerna för nya Råsunda som en indikation på att planerna på multikultiarenan vid Globen står på ännu skakigare grund än innan.
Citatet från arenaauktoriteten Stefan Holmgren (inte för att vi någonsin hört hans namn, men han verkar ju ha vissa credentials) - Två evenemangsarenor i samma region? Nej det finns inte en chans. - tyder ju onekligen på, att om man resonerar logiskt och rationellt, vore det bästa för alla parter att det blev som DN påstod den 20 februari i fjol.

Nu är det ju dock tyvärr så att det knappast finns någon garanti för logik och rationellt tänkande inom Stockholmspolitiken. Och uttalandet från Stefan Holmgren ska ställas mot Py Börjesons famösa uttalande härom veckan: Vad förbundet gör är inte avgörande. Återstår att se om den här "uppgraderingen" av Råsundaplanerna förändrar läget. Vi är skeptiska tills motsatsen bevisats.

Var ska AIK spela nu, förresten?
Inte på Söderstadion, väl?
Det vore...
...ska vi säga "ironiskt"?

Det som kanske är allra mest tragiskt i den här sorgliga surdegen är att Stockholms stad tycks vara så fast i tanken på att DE ska sköta alltihop via det ruttnande kadaver som Arenabolaget alltmer liknar.

För att drömma fritt: Säg att Systembolagstomten säljs till AEG, som bygger en arena (säg, för att kompromissa, i storleksordningen 30-35 000) och låter Hammarby sköta delar av driften (kringförsäljning, barverksamhet, etc). Stockholm drar in pengar på den försäljningen, kan riva Söderstadion och drar in ännu mer cash på marken, samtidigt som arenan hamnar i händerna på proffs och därmed har bättre förutsättningar för att skapa avkastning som kommer staden till godo i form av skatt och turistintäkter. Dessutom blöder delar av intäkterna som genereras vid det nya arenakomplexet i Solna över till staden.

Varför inte?

Det har kommit klagomål på att ...grönvita sidan upp! tillbringar för mycket tid i att rota (eller snarare irra) omkring i maktens korridorer. Tyvärr lär det följa en fortsättning.
Den här gången.
Också.

4 Comments:

Kan dom så kan.... 

Posted by Ultragreen

9/30/2005 09:38:00 AM  

Kan dom så kan....

http://www.nytimes.com/2005/09/29/sports/football/29cnd-stadium.html 

Posted by Ultragreen

9/30/2005 09:39:00 AM  

Frågan har dignitet i grund och botten. Men samtidigt är det så långt kvar till ett beslut, som ingen riktigt kan förutsäga. Snacka om nyckfullt projekt. Som jag kan förstå redovisningarna ända sedan jag blev medlem (för 31 år sedan) är intäkterna från Söderstadion stora, om man spelar i allsvenskan. (Jag minns 90-talet, jag hade kort nästa hela decenniet och vi var inte många och knappast lönsamma). Förutsatt att klubben förblir i Allsvenskan så borde det vara en hygglig investering att bygga en ny EGEN arena, oberoende av nyckfulla politiska beslut, som gissningsvis har andra syften än sportsliga eller kanske rentav ekonomiska. Varför ska det vara så omöjligt? Jämför med Elfsborg - varför kan de men inte en av Nordens mest populära lag? Snälla, upplys mig

För övrigt har jag tagit del av blog-rankingar här och där. Grönvita... hamnar högt, vilket är rimligt. Det torde vara den mest välformulerade i kombination med initierad. Laul får oförtjänt hög ranking. Den är i mina ögon en krösa-maja-blog som på bästa tabloidvis lever på rykten och ibland lögner. Dessutom har karln en högstadieelevs språknivå. Genant! Många irriterar sig, men varför läsa den?

För övrigt saknar jag fortfarande en stor hårig värvning. 

Posted by Don Pedro

9/30/2005 11:46:00 AM  

Kapitalet i rörelse.
http://www.arenagroup.se/

9/30/2005 01:23:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home