Wednesday, November 30, 2005

Call to arms

Okej, det får väl ändå medges att Malmös presskonferens i går var berättigad. Även om man kan fundera en del kring vilka internationella superduperinvesterare som skuille vilja gå in och göra affären lönsam för IMG. Är det en Zlatan-effekt de hoppas på? Nåväl.

Intressant i sammanhanget är ju förstås att Hammarby har förutsättningar att få ihop en ännu bättre deal med AEG, om "bara" arenafrågan löser sig. Det är dags för oss alla att göra vår del. Ring din lokala politiker! Mejla den journalist du tycker minst illa om! Skicka med den här länken och påpeka gärna hur otroligt revolutionerande det här utspelet är. ;)

Äpplet i övrigt: "45 miljoner i företagsrelaterade intäkter". Säkerligen räknar alla klubbar på olika sätt, men låter inte det, öh, jävligt mycket?

***

Vi ska vara med i Söderst@dions julkalender i år. Det är stort.

12 Comments:

Jag antar att i de 45 millen "företags relaterade" inkomsterna är 26 mille sponsorintäkter inkluderade.

Som sagt -03 var motsvarande summor 25+18=43 mille.

/Ev?

11/30/2005 12:15:00 AM  

Jämför gärna siffrorna med de som Dif visar upp. Stockholms stollar sägs ju vara så otroligt bra på att dra in cash från företag, nu när de har sådana höjdare i ledningen...

Myten om att Bajen drar in för lite pengar BORDE vara tvärdöd vid det här laget.
Däremot kan man fråga sig vart pengarna tar vägen? Ni har funderat i ämnet en hel del tidigare och det lär finnas anledning att återkomma, tyvärr.

von oben

11/30/2005 12:31:00 AM  

När det gäller de allsvenska klubbarnas ekonomi så finns det en riktigt bra källa och det är svenska fotbollsförbundets hemsida. Där går man in på dokumentbank och sedan kan man hitta analyser gjorda år för år. I dessa pdf-filer finns siffror över omsättning, kostnader osv.

Ett intressant exempel från föregående år är att Malmö, Hammarby och Djurgården (om nu nån är in och tittar och undrar över dif:s siffra så förklaras den under tabellen) är överlägsna i allsvenskan när det gäller intäkter. En annan intressant iakttagelse är att Häcken i superettan omsatte mer än norrköping, öster och gais tillsammans...

Till sist: är inte äpplet otroligt offensiv i sin kommentar om malmöaffären...

/lasse 

Posted by Anonymous

11/30/2005 12:47:00 AM  

Grönvita!

Du kan nu betrakta din uppmaning som uppfylld. Stefan A som skrev om iffiffaffären har nu fått brevet.

Ha en skön grönvit dag.

11/30/2005 01:04:00 AM  

Och uppenbarligen var det ett misstag:

"Hej
Låter lovande för Bajen. Egen arena blir ett måste om man vill vara med i toppstriden i framtiden.
Jag förutsätter att mina kolleger i Stockholm har koll på detta och följer utvecklingen, bortglömt är det säkert inte.
Mvh

/ Stefan"

Stefan är tydligen bara hovjournalist för iffiff, ellr nåt...

11/30/2005 01:15:00 AM  

garageland: Tror Alfelt är Malmö-korrespondent, så han har nog i och för sig laga förfall. Men bra jobbat - på dom igen bara! :)

11/30/2005 01:43:00 AM  

Grönvita,

nu har även ditt favvo på rosa fått sig ett mejl, så nu lägger jag ner och överlämnar stafettpinnen till nån annan hugad mejlbombare.

11/30/2005 02:18:00 AM  

Ska jag vara riktigt ärlig så fattar jag inte riktigt varför alla är så fantastiskt exalterade över MFF-dealen. Den är bra. Men den kommer med största sannolikhet inte att göra att MFF får det gigantiska försprång alla skånska journalister siar om. De verkar vara garanterade ungefär samma intäkter som de har idag. Antagligen lite mindre. De är alltså inte garanterade några "nya pengar". För att få spinn på den här dealen och göra den mer lönsam än vad laget är idag så måste de prestera toppresultat under en lång tid. Och då hade de säkerligen ökat sin omsättning även utan den här dealen. Och frågan är vad som händer om MFF fortsätter att göra lyckade spelarförsäljningar?

Jag skulle gärna se en liknande deal för Hammarbys del, men jag tror att man måste vara lite realistisk i sin värdering av avtalets värde...

/Flugan på väggen

11/30/2005 03:41:00 AM  

Och i England skuggar Wigan Chelsea...
I Spanien tog sig Villareal till CL.
I Skottland har någon tokdåre fått för sig att pumpa in pengar i Hearts.
I Bajen ramlar Paulinho ner från himlen.
It's only a game and it aint over...
It's a life, but it aint over.

11/30/2005 04:59:00 AM  

Och inte fan fick jag svar från Lallaren, skickade dock ett mejl till redaktören:

Hej Rickard!

"Jag har en liten fråga: varför har det inte stått en rad i bladet om nyheten att AEG är beredda att gå in som medfinansiär vid bygget av ett nytt Söderstadion? Se länk:

http://www.hammarbyfotboll.se/_upload/se/artiklar/BrevtAnnikaBillstrom.pdf

Personligen är jag väldigt nyfiken på vad politikerna i idrottsnämnden i allmänhet och vad Py Börjesson i synnerhet anser om förslaget."

Och fick följande svar:

"Bra fråga. Har ingen aning.

Har skickat vidare ditt mejl till pappersupplagan.

Med vänlig hälsning Rickard Westman"

Så vi får väl hoppas på att de avlönade dagdrönarna på bladet gör ett litet försök till journalistik...

11/30/2005 05:05:00 AM  

Obergripligt att musslan appelqvist kan leverera en nyhetsbomb, där han säger att Hammarby har möjlighet att göra nåt liknande (som Malmö) eftersom en av världens största och mäktigaste arenaägare nu är beredd att hjälpa till med finansieringen av nya Söderstadion, utan att någon journalist reagerar.

Liknande avtal? Värt mer än en miljard (http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,66116648_537__,00.html)? Wow, fattar vi själva egentligen vad äpplet öppnade för? 

Posted by Anonymous

11/30/2005 07:51:00 AM  

Jaha, i dagens nätupplaga av den rosa blaskan påstås att det kommer att bli två arenor i stan och en i nedre norrland. Hmm, jag vet inte varför jag känner mig skeptisk. Föga förvånande har ingen journalist ställt den avgörande frågan till stans politiker: Hur ställer de sig till Bajens och AEG:s erbjudande?

Och när det gäller dagens artiklar kan jag bara konsatatera: Inte enda ända källanvisning.

Men även journalister har ju den mänskliga rätten att fabulera vilt. Trist bara att de får pröjs för det.

12/01/2005 12:13:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home