Thursday, December 01, 2005

Decemberdrömmar

Verkar som att vårt stridsrop häromdagen fungerade - åtminstone vad gäller medierna. Inte för att något av det som skrivs i artikeln är mer än spekulationer, men det sätter onekligen press på Stockholms stad.

Det gäller att inte tappa farten, att inte låta den här arenadrömmen glida bakåt i det kollektiva medvetandet. Nu är drömmen uppe på bordet. Där ska den stanna tills beslut är taget och spaden sätts i jorden.

Hedersomnämnande ska gå till vår stenhårda Bajen-lobbyist Garageland, som inte väjde när vi själva sjönk ner i apati och dunkla tankar efter Winsnes-ryktet (efter vad vi har hört är han på väg till Danmark, dock inte till Ålborg. Mer vill vi inte säga, dels med tanke på källskyddet och dels med tanke på att det kan vara fel...).

Nu kör vi.

Anrell drar för övrigt ungefär samma slutsatser som vi gjorde redan i augusti - vad skrev vi då?

Men det projektet [i Malmö] - och det som tidigare i år offentliggjordes i Göteborg - kan vara till stor hjälp för Hammarbys del i det skede vår arenaprocess påstås befinna sig. Avund, småskurenhet och territoriepissande är viktiga aspekter av lokal- och regionalpolitiken.

Länge leve den svenska avundsjukan!

6 Comments:

Grönvita, min vän; en spelare gör inget lag. Så väck med apatin! Vi har fortfarande inte fått svar på den viktiga frågan: Kan stan acceptera Bajens och AEG:s erbjudande?

Sen finns det ju en liten fråga till, om (ska läsas oooooooooooooooooooommmmm) stan accepterar erbjudandet: Vad ska den nya arenan heta?

Usch, nu såg jag en mardröm: "P.A Arena". Bäst att jobba med nåt annat...

12/01/2005 12:56:00 AM  

Detta möte (se länk) var det jag syftade till i går i en kommentar till "Är du PK". Mötet klargjorde i varje fall att SvFF inte kan räkna med ett öre till varken bygge eller drift från Stockholms Stad. Detta öppnar för Globenprojektet. Vi får se om vi glider ytterligare framåt den 14 december. Hoppas på beslut om bygge då.

Undar vad Lagrell och de andra nissarna på SvFF tycker om Stockholms beslut, även om det inte kom som en överraskning? Klarar Solna verkligen att dra runt ett megastadion även om de får hjälp? 

Posted by Charlamov

12/01/2005 02:20:00 AM  

Ang länk, klicka på Charlamov i inlägget ovan eller se här: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=496048&previousRenderType=2 

Posted by Charlamov

12/01/2005 02:22:00 AM  

Det är inte utan att man undrar över den egentliga innebörden av dessa ord:

"Det är viktigt för oss att framhålla att vi i en projektering av en arena självklart önskar samarbeta med fotbollsföreningar och förbund för att uppnå en optimal arena för fotbollens behov."

Öppnar det för ett förslag fr...
..nej, jag orkar inte tänka tanken.

Att stan inte kommer att pröjsa byggen i nedre norrland var inte direkt nån överraskning. Men det var samtidigt skönt att få det på pränt.

12/01/2005 02:45:00 AM  

Kvällspresspekulationer ja, men det är onekligen bekvämare att läsa positiva halvlögner än negativa. 

Posted by Anders Th

12/01/2005 02:48:00 AM  

Södermanna: Okej, you got us. I första hand vill vi inte avslöja det för att det kanske inte stämmer.

12/01/2005 10:15:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home