Friday, December 02, 2005

Utspel, inspel, tokspel

Nu börjar tomtenissarna och illvättarna smyga omkring i snöslasket. Patrik Sjöberg av alla jävla människor ger sig in i Stockholms arenadebatt. Hans utspel i denna är ungefär lika initierat som man är van vid från den mannen, men eftersom det inte direkt berör Hammarby lämnar vi det därhän tills vidare.

Betydligt mer "intressant" då att Big Bo i vad som mest av allt verkar vara ett uttryck för desperation försöker skyffla in löparbanor i Globenprojektet. (Skjutbara läktare? Så... generöst, farbror Bosse.) Yeah, that's gonna happen. Till skillnad från Djurgården har Hammarby trofast suttit med i alla långdraaaagna turer i arenafrågan, och vid det här laget borde politikerna ha ganska klart för sig att löparbanor är den värsta dealbreaker man kan tänka sig. Särskilt om AEG ska vara med och lägga ut pengar.

Hur Djurgården ska få bort K-märkningen av Stadion inom överskådlig framtid - ja se det är en annan fråga.
Det bästa för alla parter vore förstås om Djurgården fick göra vad de ville med Stadion och AEG och Hammarby får bygga Stockholms - ja, Sveriges - bästa fotbollsarena på Systembolagstomten. Friidrotten har ju för fan Nya Ullevi! Och för breddfriidrotten i Stockholm kan man bygga om Östermalms IP.
Alla blir nöjda. Utom DN.
Att det ska vara så jävla svårt.

Nå, det är Djurgårdens problem. Nu kör vi.
Men för säkerhets skull - mejla er politiker en gång till... ;)

***

Andy på Söderst@dion skriver om Tappert-affären. Ungefär samma tankegångar som vi hade i natt, men bredare och mer strukturerade. Tänkvärd läsning.

10 Comments:

Roligast är ju Sjöbergs antaganden om hur många som tittar på fotboll egentligen. För femton år sedan, visst. Men knappast nu. I Göteborg har de tre stora klubbarna delat arena sedan yngre järnåldern, så en Nyare Ullevi är på tiden. Inte minst bör ni ha koll på det om ni någon gång trängt in er på Sveriges sämsta bortasektion. Jag förstår Sthlm/Solnalagen och dess supportrar. Dela inte arena! Men man ska kanske inte vara alltför blödig heller. Arsenal grundades 1886 och Highbury (Home of football står det på väggen) kommer snart att försvinna. Toronto och Montreal, de största hocleystäderna i världen (i alla fall historiskt sett) har båda övergivit sina klassiska arenor.

Bara inte det blir en arena för alla tre allsvenska Sthlms/Solnalagen. För det är bajs.

12/02/2005 02:19:00 AM  

Jag kan inte se varför det skulle vara bäst för alla att Djurgårdarna skulle få göra vad de vill med Stadion. De kan väl bygga en egen arena på Östermalms IP. Jag inser att det knappas kommer att skynda på byggförloppet att det behöver byggas två arenor och att stan inte är särskillt intresserad av att det byggs något på Östermalms IP överhuvudtaget (har det med nationalstadsparken att göra? annars har jag svårt att se vad som är så värt att bevara av det som är därnu) men jag tycker inte att vi kan slakta Stadion bara för att vi Hammarbyare vill ha ha en "egen" ny arena. Mehr var inte nöjd med slakten av Klara utan ville gämna gamla stan med marken också. Som tur var lyckades han inte och förhoppningsvis går det att få fram ett vettigt förslag här också med varsin arena utan att slakta Stockholms Olympiastadion

/Fredrik

12/02/2005 03:39:00 AM  

Fredrik: Tja, varken Djurgården eller Friidrottsförbundet är nöjda med Stadion i nuläget. Vem ska använda den? Hjalmar Mehr och hans förtrognas härjningståg på 50-talet fick svåra konsekvenser då, men får lika svåra konsekvenser nu åt andra hållet. Bevarandet som självändamål går till överdrift. En stad ska vara - måste vara - dynamisk för att överleva. Det kulturhistoriska värdet får inte glömmas bort, men lika lite får det vara allenarådande.
Det är i alla fall vår åsikt. Dessutom har väl Stadions interiör redan byggts om ett antal gånger INNAN K-märkningen infördes?

(Och Slussen är i första hand en trafikapparat, inte ett omistligt monument över funktionalismen. För att ta en besläktad fråga.)

***

Peter: Han har väl inte bott i Sverige på ett tag? Och dessutom håller han väl på ÖIS, och då är ju publiksnittsuppskattningen inte så pjåkig...

12/02/2005 04:02:00 AM  

Aftonblaskans förslag av hur stadion skulle kunna se ut är ju inget annat än skrattretande. Att Mr Silverback återigen försöker skrammla populäritet hos apskocken genom att propagera för samma återvändsgränd är ju bara bedårande sött. För han kan ju inte ens tro på det där förslaget själv? En arena med tak över 30% av platserna... Skulle inte tro det. Om inte Silverback har läst några nya revolutionerande rön om en kraftigt accelererande växthuseffekt.

Flugan på väggen/

12/02/2005 04:09:00 AM  

Stämmer verkligen detta? Hittade citatet på en ellos-blogg...

"Jag har en kommentar till Robert Laul som idag skriver om bloggtoppen och att det är imponerande att "Baraben" och "Grönvita sidan upp" hänger med i listan. Jag håller med om att dessa bloggar är mycket bra och åtminstone ICA-bloggen kollar jag själv in några gånger i veckan. Att deras resultat på bloggtoppen är imponerande håller jag dock inte med om. Dessa bloggar produceras av stora redaktioner på runt 20 medlemmar vardera så vitt jag förstår, dessutom får de ovärderlig gratisreklam när Laul länkar dit i var och varannat inlägg. (Varför du aldrig nämner denna blogg är fortfarande ett mysterium, jag vet ju att du kollar in den regelbundet, tjockis.)"

Och då syftar jag inte på att Laul är en tjockis, det vet vi alla att så är fallet, utan hur många som ingår i gsu...´s redaktion? Tack för en bra blogg!

12/02/2005 05:29:00 AM  

f: Hehe, nu är du inne och rotar ibland superduperhypertopphemliga uppgifter här. Men säg så här; jämfört med Bara Ben står vi oss ganska bra vad gäller läsare per capita. :)

12/02/2005 05:39:00 AM  

Och apropå Bara Ben tycker jag att Gröna Sidan Upp gott kan kavla upp ärmarna, ta fram degen och börja jobba fram en schysst pepparkaksarena. Det kommer nämligen att börja bakas här i väst! :-D

GSU: Visst har ni rätt, Sjöberg är ÖIS-are och därmed faller poängen med publik... Fakta för övrigt: Anledningen till att Glenn Strömberg skaffade skägg var för att det var så många som grattade honom till höjdhopparguld...

12/02/2005 07:18:00 AM  

Men så här då: Sjöberg betalar all skatt han smitit ifrån så kan vi bygga en ny arena åt Djurgården och en åt oss! 

Posted by Anders Th

12/02/2005 07:31:00 AM  

Till skillnad från Hammarby så behöver Djurgården inte sitta i låååånga och seeegdragna möten med politikerna. Djurgården är inte riktigt i samma beroendeställning som Hammarby när det gäller allmosor av typen fotbollsarena. En Djurgårdare är stark och en Djurgårdare reders sig själv. En Djurgårdare ser till att fixa en arena på egen hand. Ett stort tack till Lunkan på förhand för inte kommer vi stå i tacksamhetsskulld till politikerna. Lycka till, Bajen!

12/03/2005 01:13:00 AM  

Incognito: Jadu, den som lever får se... Bajen har, tillsammans med AEG, presenterat ett hållbart privat arenaalternativ på Hammarbymark. Hur går det för er? Ni ska gå i clinch med Stadsmuseet det närmaste decenniet, väl?

Men när vi har byggt vår 25 000-arena är ni välkomna som hyresgäster. Bara ni betalar vad det kostar.

Eller så skiter sig allt för oss igen. Vi får se vem av oss som skrattar sist. Om någon.

12/03/2005 01:24:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home