Wednesday, December 07, 2005

Julmarknadskrafter

Idag hittar vi en intressant och ovanligt öppen redogörelse för Hammarbys marknadsintäkter på Officiellas julkalender av alla ställen. Om inte annat lär den oss att man inte kan jämföra två klubbars ekonomi rakt av eftersom alla, precis alla, räknar samma saker på helt olika sätt.

(Därför kan t ex Djurgården beskrivas som en "rik" klubb trots att de känner sig tvingade att chockhöja biljettpriserna för att "säkra elitlicensen".)

Okej, Hammarby är inte någon stenrik klubb, direkt. Men vi har åtminstone inte varit inblandade i några skatteskandaler på sistone. (peppar, peppar!)

***

Alla Hammarbyföreträdare, inklusive Ljungström, andas nu åtminstone utåt total optimism inför det påstådda arenabeslutet nästa onsdag. Själva pendlar vi vilt mellan självsäker arrogans och den brutala insikten om att mycket av optimismen verkar hänga på ett socialdemokratiskt löfte från februari 2004 (snart två år sedan - eoner av tid i politikens värld) som redan avfärdats med en handviftning av samma socialdemokrater i september (fast tre månader är i och för sig en rätt lång tid i politiken, det också).
En vecka kvar. Kanske läge att mejla politikerna en gång till? Och påminna dem om att tanken med avgivna löften faktiskt är att de ska hållas.

***

Och så är det match i morgon.
Vi har inte ens börjat hinna stressa upp inför julen. Märklig vinter, det här.

1 Comments:

Det verkar som om SFKB (Sveriges Förenade Korp Bloggar) genomför en omröstning om den sämsta sportbloggen i Sverige. Ni får ligga i för att inte bli nominerade. Mer info på http://fccalavera.blogspot.com

Trist med Micke A, men allt sött är inte socker som ni vet/

12/07/2005 11:19:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home