Monday, December 12, 2005

Come Together

Då var det bara fem och trekvarts timme kvar på fotbollssäsongen 2005, och innan Hammarbytruppen går i vinteride (eller båtluff i Thailand eller vafan en fotbollsspelare nu roar sig med på fritiden) hoppas vi på ett förtida nyårsfyrverkeri på Söderstadion ikväll.

I och med att Vålerenga och Start spelade oavgjort igår, har Hammarby alla chanser att gå upp i hyfsat svårhotad ledning i gruppen vid seger ikväll. Sedan är det ju så, att de gånger Hammarby har allt i egna händer brukar det mesta köra ihop sig. Vi har redan nämnt den svavelosande plats dit vi tror att det bär ikväll, och nämner vi det mer än en gång betyder det otur. Sålunda tippar vi inte alls.

Vi ser ut att bli snuvade på all Bajen-koppling i kvällens motstånd; Christian traoré saknas i Midtjyllands trupp av oklar anledning, och förra sommarens (av många påstådda) "nästan-värvning" Frank Kristensen går på rehab efter en större operation. Dessutom är målvakten Ola Tidman småskadad.

***

Ovanligt svårt att sätta ihop en förordad startelva idag. Jon Rytterbro får spela från start för sista gången, och Micke får ta farväl i kostym, eller Eroi-tröja, eller vad det nu blir, eftersom han saknas i Hammarbys trupp. Killen har varit med och spelat in fyra medaljer på åtta år - ge honom åtminstone ett livstidsmedlemskap och ett fett tifo!
Om vi går efter att de formbesked vi fick i Vålerenga-matchen inte var tillfälligheter, blir det en ganska massiv omflyttning i den startelva vi, efter många slitna hårtestar och hårda ord, lyckats enas om.

- Runström och Paulinho får förnyat förtroende på topp. De lär vara förstavalet i vår, och måste lära känna varandra den hårda vägen.
- Jeff hade ingen av sina större kvällar i torsdags, men han försökte i alla fall, och alternativen på vänsterkanten ser just nu begränsade ut.
- Bakom honom flyttar vi ut Sulan; när Jeff är på sitt mer äventyrliga humör behövs det en stark defensiv kraft bakom. I hans ställe får Joakim Jensen chansen i mitten; och för att väga upp hans brist på speed låter vi Max stanna kvar bredvid honom.
- Stoor kvar till höger, trots en tveksam match i torsdags. Delar av förklaringen låg nog trots allt i att PFO framför honom tycktes ha tappat stinget alldeles. Och Stoor har något som David inte har; förmågan att åtminstone ibland slå riktigt superba inlägg. Dessutom vore det knepigt att låta David byta position när vi skyfflar om halva elvan i övrigt.
- PFO eller Erkan till höger då? Nä, vi väljer Petter, och därmed får Pablo, som var en av de piggaste mot Vålerenga, chansen att på riktigt och från start visa vad han går för på innermittfältet.

Således:

Runström - Paulinho
Aubynn - M Jensen - Piñones-Arce - P Andersson
Sleyman - von Schlebrügge - J Jensen - Stoor
Rytterbro


Bänk (visst fan får vi ha sju på bänken Royal League?): Lekström, D Johansson, Saarenpää, Fischbein, Zengin, E Johansson, Furuseth Olsen.

Oddsen på att denna startelva också blir den Hammarby ställer upp med torde bli... höga.

***

Fint väder ikväll, hur som helst. Så bra fotbollsväder man rimligtvis kan begära i mitten av svensk december. Alla till Söderstadion!

5 Comments:

Jeff istället för PFO? Stoor istället för David? Jag håller inte med. Jeff har visat oerhört lite vilja och lagspel i en säsong...placera honom i HTFF och satsa på de som vill spela. PFO är en av de riktiga kvaliteetsspelarna och skall självklart spela. David kan slå bra inlägg (med två fötter), har ett mycket bättre passningsspel än Stoor och är bättre defensivt...således inget att orda om. Överraskas av din syn på kvällens lag....

/Mr_Sorgatz 

Posted by Anonymous

12/12/2005 07:37:00 AM  

Jeff ska ha vänsterkanten. Däremot tycker jag att vi bör lira med Petter A och Runa som forwards. Dom två har helt klart passat bäst tillsammans som forwardspar. Pfo börjar ute till höger. Tycker det är rätt att satsa på Pablo som offensiv mittfältare. Däremot är backlinjen lite tveksam. David J bör ej petas på vänsterbacken. Sulan flyttar ut till höger. Sulan har inte lirat vänsterback sen Salle var i Bajen, tror han gör sig bättre på högern.

12/12/2005 07:59:00 AM  

Mr_Sorgatz: Som vi skrev finns det ett helt gäng tänkbara kombinationer för kvällens lag. Men för att utveckla varför det blev som det blev:

- Tyckte Jeff fick en del oförtjänt kritik i torsdags, han ska ha varit bäst på plan mot Start och visade åtminstone intentioner mot Vålerenga. Däremot var PFO helt under isen i torsdags. Om han hade en dålig dag eller helt enkelt är ur form vet vi inte. Erkan såg också svag ut. Här gick vi helt på vår uppfattning om dagsformen i vår bedömning, men förhoppningsvis har Linderoth betydligt bättre koll än vi...

- Jeff till HTFF känns lite... kontraproduktivt. Han har skärpt sig en del under senhösten, låt oss hoppas att han fortsätter med det.

- Vad gäller David/Stoor är vi helt enkelt oense. Som vi ser det är David det svagaste kortet i dagens Bajen. Det beror förstås delvis på att han hämmas av att vara på fel kant, men Stoor är den av dem som har förutsättningar att bli en storback (no pun intended). Även om han inte heller är i toppform för ögonblicket.

Men det är tur att alla tycker olika. Helt enkelt en skitsvår uttagning, och vi kommer nog inte att protestera även om den verkliga elvan blir helt annorlunda mot vår... ;)

12/12/2005 07:59:00 AM  

Byt plats på Sulan och Max så tror jag att Grönvita... ligger nära sanningen med den förmodade startelvan. Fkatiskt. Jag kan också tänka mig att Max kan få chansen på vänster mittfält och in med David på något sätt.
Men att vi skulle ha få alternativ på vänsterkanten stämmer absolut inte. Förutom alla vi har provat med tidigare under säsongen så har ju även Nadir tillkommit.

12/12/2005 08:10:00 AM  

anonym: Okej, slarvigt uttryckt. Vi har många alternativ på vänsterkanten; men hur starka är de? Eftersom PFO och Erkan såg ut att ha väldiga problem med det mesta i torsdags, och båda i normala fall trivs mycket bättre ute till höger.

Nadir är inte med i truppen ikväll; och han behöver en Erkan-vinter för att ens vara i närheten av startelvan.

12/12/2005 08:19:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home