Sunday, December 11, 2005

Serve Yerself

Om någon mot förmodan inte har märkt det har vi känt oss ganska utknackade den här helgen. Förhoppningsvis är inspirationen tillbaka igen i morgon. Den kommande veckan, med säsongsavslutning i morgon och (påstått) arenabeslut på onsdag, lär bli både fysiskt och känslomässigt påfrestande. Skulle vara skönt att vara på banan (alltså, med "banan" avser vi varken exemplar av den tidvis politiskt inkorrekta arten Musa paradisiaca eller löparbanan - se där, det där var ju nästan freudianskt - utan bara...
...äh, ni vet) lagom tills dess.

***

Allt som finns att säga om VM-lottningen har egentligen redan sagts, men vi upprepar ett par floskler för egen del.

Trinidad/Tobago. Senast Sverige mötte ett lag från CONCACAF gick det ju strålande. Bättre att möta dem i inledningsmatchen än i en eventuell måste-vinna-ångestfest i Costa Rica-stil.
Annars finns det inte mycket annat att säga än att i 99 fall av 100 vinner Sverige en sådan match. Men den 100:e gången kan infalla när som helst, och särskilt när det gäller.

Paraguay är det tråkigaste (observera att vi med "tråkigaste" inte menar "lättaste")sydamerikanska motståndet som fanns att välja bland. Sydamerikansk fotboll passar Sverige illa. Fast match i Berlin kan ju vara coolt.

England är varken drömlottning eller mardrömslottning, rent fotbollsmässigt. I övrigt känns det... ja, småtrist. Been there, done that, och den enda egentliga fördelen är väl att det blir enklare att läsa förhandsreportagen från den andra sidans synvinkel. The Guardian kan ju vara ganska kul när de bjuder till.

Första intrycket ger vid handen att Sverige kommer tvåa i gruppen, men det blir en rysare, och åker ut mot Tyskland i åttondelen. Jahapp, då vet ni det, så slipper ni åka. Vi kan ta Berlin-biljetterna, för som sagt är det en ganska skön stad.

***

Ska man tro föredragningslistan till kommunstyrelsens möte den 14 december är positionerna om möjligt ännu mer låsta än tidigare. Men all optimism från Bajenhåll (och i media) tyder på motsatsen. Vi får väl se. På onsdag. Men i vårt nuvarande sinnestillstånd känns det knappt ens värt att spekulera.

1 Comments:

Menherregudassåvatröttmanblirpådessajävlasossarsomintetycksfattaatt50000personersarenanärpolitisktdöd...

Orkar inte mer. Just nu.

12/12/2005 12:26:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home