Sunday, December 18, 2005

Helgsvep, del 2

Det slår oss att alla medier i Sverige redan uppmärksammat Jon Rytterbros klädesauktion. Till att börja med trodde vi att det var en vanlig elakhet av samma slag som de gängse fejkannonserna på Blocket varje gång en spelare drar som Bosman (men med väldigt snygg bildmanipulation) - första gången var det halvkul, de övriga 342 gångerna sådär.

Nu visade det sig att så inte var fallet. Det har från vissa håll riktats kritik mot att Jon i och med annonsen försöker "skämta bort" sin insats och att han på det sättet hånar Bajen mer än han hånar sig själv.
Det är förstås upp till var och en att tycka vad man vill.
Själva tycker vi att det är fräscht och ovanligt med en fotbollsspelare som visar upp en självdistans av det slaget. Ställ t ex det här agerandet mot sin antites - hur Joseph Elanga beskrev sin insats i Malmös bortamatch mot Thun.

Naturligtvis gör inte den här annonsen de gjorda målen ogjorda eller de förlorade poängen återfådda, men det skulle ingenting annat heller ha gjort. Och i oundviklighetens bleka men genomträngande rampljus är det alltid bättre att avsluta med ett garv än med ett vredesutbrott...

...jo, det är det. Faktiskt. Testa någon gång så får ni se.

***

Summan, som ska skänkas till välgörande ändamål, lär väl inte komma upp i Royal League-ersättningsnivå, men det ser ändå ut att bli ett inte oävet resultat. Hellas Lojalitetsfond borde vara en värdig mottagare av slutsumman. Mer välgörande ändamål är svårt för en Bajare att tänka sig.

***

...grönvita sidan upp! önskar Jon Rytterbro lycka till var han än hamnar. Och konstaterar att Benny Lekström, bänkad mot Midtjylland, vad gäller förväntningarna på hans kvalitet fått en riktig mjukstart. På gott och ont.

3 Comments:

Vi kanske inte har hört sista ordet från Jon Rytterbro. Testa namnet Erland Hellström. Nog är det en och annan som vill ha tillbaka Erland i dagsläget. Vissa målvakter har samma egenskaper som vissa franska ostar, "blir bara bättre med åren" 

Posted by Berndt i Gröndal

12/19/2005 01:11:00 AM  

Berndt: Man vet aldrig. Men i likhet med Erland post-2002 har han en del att bevisa innan det kan bli aktuellt.

Det är i allmänhet ganska dumt att stänga dörrar fullständigt. Till och med om någon, som vissa evigt uppburna Bajenhjältar verksamma i Holland, drar som Bosman.

(men t ex Dedé vill vi aldrig ha tillbaka i Hammarby. Dock inte för sättet han försvann på, utan för sättet han "utvecklats" på sedan dess)

12/19/2005 01:40:00 AM  

Jag har hört att dede fårbetalt per kilo. Eller kanske inte?;-) 

Posted by Anonymous

1/25/2006 05:24:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home