Thursday, December 22, 2005

Kommers

Nä, julefriden har inte infunnit sig riktigt än. Skönt att se att det är gott om folk i Supporterbutiken i alla fall.

Desto mer tragiskt att läsa om Hammarby Hockeys allt mer osäkra framtid.

Som vi skrev i vårt förra inlägg är det politikerna i Stockholm som bär den allra största skulden. Genom att låta arenabolaget suga ut Stockholms alla hockeylag på en nivå som får fotbollens avtal att verka som rena paradiset (vilket, som bekant, inte är att säga lite), har hockeyklimatet i Stockholm hamnat på en nivå där det knappt finns plats för ett lag med elitambitioner, än mindre tre. Djurgården blöder pengar och sladdar i Elitserien, AIK har redan kastats ut ur Allsvenskan en gång, och Hammarby, i och med att Stefan Öström sätter punkt för sina personliga brandkårsutryckningar, förefaller vara på dödsbädden. Grattis Stockholm. Det här har ni gjort bra.

***

Hockeyn får inte dö, det vore kulturskymning, men kanske är det dags att se sanningen i vitögat och låta den sportsliga amtitionen ligga på en annan nivå tills dess att förutsättningarna för att nå framgång har förbättrats. Elitserien kommer bara att vara en avlägsen och fåfäng dröm så länge Hammarby sugs ut av Arenabolaget och därmed inte har en realistisk chans att nå de sportsliga framgångar som krävs för att locka mariginalåskådarna.

Jämfört med de två andra större klubbarna i 08-området har en relativt stor del av Hammarbys nuvarande supporterskara dessutom funnit klubben genom fotbollen. Egentligen konstigt, eftersom hockeyn historiskt sett varit den överlägset mest framgångsrika sektionen, men sedan är det ju det där med Bajenmyten också... Hur som helst, det är som det är, och att med den demografiska profilen nå publiksiffror som med nuvarande hyresavtal krävs för ett plusresultat kräver... ja, det vete fan vad det kräver.
Den som vrålar att alla som inte går på hockeyn "inte är riktiga bajare" gör det hur som helst för enkelt för sig.

För den som vill ha ett mer initierat perspektiv på hockey än vad extrema fotbollsnördar som vi är kapabla till att ge rekommenderas bajenbloggen Webbmästers Voice och Bamsingarnas sajt.

***

Vad innebär det att Hammarby, Djurgården och AIK sluter "exklusiva avtal" med Expressen och Stockholm City? Är det några pengar i det? Innebär det att vi bara kommer att få läsa snälla reportage i de ovan nämnda tidningarna, och bara elakheter i Aftonbladet och Svenska Dagbladet? (vilket i och för sig inte vore stor skillnad mot innan)

Och var ska man läsa det som är Sanningen? Här?! Eller till och med här? Fet chans.

***

Djurgårdens "hyperhemliga" arenaplaner outas. Bra för dem om det lyckas. Och bra för oss om de lyckas.

3 Comments:

Tommy? Är det Stefans låtsaskompis?

Du blandar nog ihop de båda bajenreklamarna Tommy Seidefors och Stefan Öström.

God Jul

/Flugan

12/22/2005 11:23:00 AM  

Flugan:

Åtgärdat. Jävlar vad vi skäms. Skribenten åtnjuter just nu kompanistryk.

(din kommentar får stå kvar, ty till skillnad från vissa andra står vi för även våra mest horribla misstag.)

Gul jod!

12/22/2005 12:06:00 PM  

Jag hade ju sett det som ett schizofrent problem. Jag vet att Stickan Pettersson och grabbarna var kanonbra förr i hockey, vilket gör det ledsamt att Bajen Hockey sladdar i tabellerna som vanligt. Oss emellan. Bandyn funkade ju bra, visserligen, men är det inte liiiite jobbigt att leva upp till epitetet "mest hängivna Bajaren och kungen på Kvarnen" genom att känna sig tvungen att även bevaka speedway och handboll också? En Bajare kan inte gärna ha fritidsproblem...

12/22/2005 06:36:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home