Monday, December 19, 2005

Falsk matematik

Tolv lag, elva motståndare, tre möten - och 33 matcher per säsong. Det tycker IFK Göteborgs marknadschef är rätta sättet att utöka Allsvenskan. Enligt dansk och skotsk modell.
Att påstå att vi ställer oss skeptiska är en underdrift.

Upplägget luktar obehagligt mycket hockey och tar inte hänsyn till det dramaturgiska i att ALLA lag möts två gånger, en hemma och en borta (förutom AIK, som spelar hemma två gånger mot Djurgården, och Djurgården, som spelar borta två gånger mot AIK, och de tre Göteborgslagen som delar arena och således alltid spelar både hemma och borta och ibland på neutral plan, eller nåt. Men det är deras problem.). Inte för att vi kan beskyllas för att vara överdrivet konservativa och traditionsbundna - men det får för fan finnas gränser.
Ett lag som får 16 hemmamatcher ena säsongen ska få 17 nästa - men hur avgörs det vilka lag man får två hemmamatcher mot? Vad är nästa steg? Derbygrupper?

16 lag skulle också ge fler spelare matchning på högsta svenska nivå. För några enskilda lag vore en 12-lagsserie eventuellt bättre, för svensk fotboll en 16-lagsserie. För Hammarby? Det senare, så länge inte publiksnittet sjunker genom golvet.

I hur hög grad marknadschefen uttrycker IFK Göteborgs officiella hållning i frågan om Allsvenskans framtid är oklart. Han är hur som helst omdiskuterad i de egna supporterleden redan tidigare.

Vi har sagt det förr och vi säger det igen: Om ...grönvita sidan upp! fick bestämma (ack, om!) skulle vi snarast möjligt utöka Allsvenskan till 16 lag och samtidigt börja projektera för möjligheten att utöka ytterligare till 18 när arenasituationen så tillåter. Där någonstans ligger nog det optimala antalet.

Och ju förr allt detta jävla höst-vår-dravel läggs ner desto bättre.

***

Hammarby startar fotbollsakademi! Mer om det senare.

Kanske också något om den påstådda spelskandalen i Superettan om vi kan hitta något relevant att förpassa in i boxen.

2 Comments:

Fin rubbe

"Peps"

12/20/2005 03:49:00 AM  

Och så var vi lite överens igen: Självklart ska Allsvenskan utökas till 16 lag så fort som möjligt. 18 lag, I go for that two!

12/20/2005 05:47:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home