Wednesday, July 20, 2005

Are you Sirius?!

<- Han till vänster är visst vår nya targetplayer.

Så bekräftar då Hammarby att Klebér Saarenpää är på provträning.

Det känns oerhört, fundamentalt fel.
I artikeln gör man sitt bästa för att ta med en klackspark det faktum att han varit skadad i princip konstant mellan 2002 och 2004, men påpekar att han var landslagsaktuell 2001. Visst, och Ibrahim Ba glänste i Milan i mitten av 90-talet. Det är ungefär lika relevant.

Det här är alltså en spelare som lagt av, börjat igen, varvat ner i division 2 (Sirius) utan att imponera nämnvärt, hållit sig skadefri i - hör oh häpna - fem matcher i HTFF-tempo, lagt av igen och sedan...
...ja, sedan har han väl fallit ner från himlen eller något.

Det är faktiskt inte helt otänkbart att en frisk Klebér Saarenpää fortfarande är en habil spelare. Men även i den mest välvilliga tolkning man gör måste man ha klart för sig att det är en enorm chansning, som i bästa fall ger Hammarby en billig avbytare hösten ut, men i sämsta - och mest sannolika - fall bara är ytterligare slöseri med tid man borde ha spenderat på att hitta en riktig lösning.

Drar en riktig lösning ut på tiden, kan man lika gärna plocka upp t ex Magnus Tappert från HTFF. Det har den negativa effekten att han kommer att nöta bänk i A-laget under hela hösten (i bästa fall - alltså så länge inga fler spelare blir skadade), men för en så ung spelare borde det kunna vara en kick ändå. Om han själv vore intresserad, förstås. Vad sänder det här för signaler till spelarna i talanglaget? "Om ni är nära allsvenskan? Nja, för ögonblicket kollar vi i första hand på en kille kring 30-strecket, som inte spelat elitfotboll sedan Cratz dagar."

Dessutom - med de löften som avgivits de senaste dagarna är det givetvis PR-mässig harakiri att ha Saarenpää på provspel - något som Officiella/ledningen faktiskt tycks inse och försöker mildra effekten med desperata försäkringar om att "inget kontrakt är skrivet". Det är förstås dömt att misslyckas.
Så - återigen, efter några dagar där Hammarby visade tecken på bättring, verkar det som att man tävlar om att göra så många supportrar som möjligt så ilskna som möjligt samtidigt. Och så snabbt försvann all goodwill som 7-0 på Landskrona givit.

Orkar inte ens skrika efter Doktorn idag. (men får Sarenpää kontrakt lär hans medicinska kompetens kanske behövas!)

Tre saker till angående Thomas Anderssons uttalande på Officiella.
"Klebér är den första av flera spelare som vi vill se mer av i vår miljö" - ni kanske skulle ha tagit en av de andra först.
"Även om vi skriver kontrakt med Klebér utesluter inte det ytterligare förstärkningar av truppen." - nä, tacka fan för det, för när han går sönder nästa gång måste en ersättare värvas till ersättaren.
Och så favoriten:
"Hans skadehistorik gör att vi vill testa honom i allsvensk träning" - hans skadehistorik borde få er att ta fram korset och vitlöken och vigvattnet och mässa "The Power Of Christ COMPELS YOU!!!"

1 Comments:

Amen!

8/04/2005 01:26:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home