Sunday, July 17, 2005

Fyra mål senare

Klockan 14:20 öppnades himlens portar över Södermalm och det var som om hela världen renades lite. Luften blev lättare att andas. Heta, kvalmiga kroppar och själar kyldes av. Och några timmar senare gick Hammarby ut och levererade.

I och för sig såg Landskrona med 3-5-2 ungefär ut som jämbördiga motståndare till Nykvarn, men tre mål, en solklar straff vi aldrig fick och ett nytt Pablo-friläge i första halvlek var förstås tacksamt ändå.

Öppenhetsoffensiven fortsätter. I paus släpades Henrik Appelqvist ut framför kamerorna och sa i princip ingenting, men han var ju där i alla fall. Han såg måttligt road ut trots tremålsledningen. Men ska nå¨gonsin relationen mellan nuvarande ledning och supportrar över huvud taget kunna förbättras måste de ständigt vara redo att förklara sig, vara beredda på att få skit under naglarna - och kastad i ansiktet - och vara väldigt medvetna om att de aldrig kommer att lyckas göra ALLA nöjda. Fixar man inte det, bör man söka ett jobb utanför fotbollsvärlden.

Samtidigt måste de få chansen att göra det utanför kvällstidningarna. Det är upp till deras egen informationskanal, och oberoende nyhetskällor (som Söderst@dion) att göra det möjligt.

Om Bajens portar, i likhet med himlens, har öppnats är väl för tidigt att säga något om, men ju mer vi ser av ledningen i icke-komprometterande situationer, desto fler kommer att se dem som riktiga individer, med fel och brister och förtjänster, i stället för mytiska varelser från Mordor som äter pengar och i övrigt lever och verkar i det fördolda.

Åter till matchen:
- Andra halvlek var ganska rutten, men Runström har konserverat målformen. Det gillar vi.
- Det är SYND om Pablo. Idag gör han en stormatch, på några centimeter när. Vi väljer att i stället komma ihåg hans löpning som drar med sig backarna vid 1-0, och hans framspelning till 3-0.
- Fischbein felfri - men hur går det mot ett mittfält som faktiskt bjuder motstånd?
- Max är mittback igen. Amen.
- Aubynn gick ut i halvtid och ersattes av sin onda klon. Har vi sett det förr?
- Petter! Två klassmål, bestulen på en straff. Och det var på en halvtimme.

Ska man tro Linderoth är det nära en lösning med en mittback och en forward. Glöm inte bort Doktorn, bara!

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home