Saturday, July 16, 2005

Någonting har hänt

Hammarbys Officiella hemsida (och, därmed, klubbens ledning) har för första gången sedan jag vet inte när insett att det inte går att knipa käft och låtsas som det regnar när supportrarna är på väg mot kollektiv kollaps.

Först levererar man en intervju med Totte där han faktiskt tillåts kritisera klubben. En fotnot till slutpunkten vi talade om igår, alltså.
Sedan levererar man ett debattinlägg från Jan Friedman där han för att tala kvällstidningsspråk gör en kvarts pudel och säger en del saker som i och för sig är bleeding obvious men ändå bör och ska sägas.

Tyvärr belyser Friedmans inlägg också ett av Hammarbys stora problem - punkt 3 i ...grönvita sidan upp!:s tidigare sammanställning om "svarta hål". Hammarby Transfer AB, det riskkapitalbolag som var på väg att bildas, blev aldrig till. Hammarby äger alla kostnader för inköp och förvaltning av sina spelare. I och för sig får man också hela summan när en spelare säljs - men det är en klen tröst när någon man lagt ner miljoner på under åren går som Bosman. I längden är det ohållbart, och att tre (nyckel-)spelare har sålts under 2005 förändrar inte det konstaterandet.

Nå. Styrelsen försöker för första gången på länge kommunicera ut något som man egentligen rätt enkelt hade kunnat räkna ut ändå, men som på grund av det parodiska och Pravda-artade sätt som information hanterats i Hammarby istället grott till rätt äckliga myter om både det ena och det andra.

Igår uppmanade ...grönvita sidan upp! alla inblandade att hålla käften, men nu är det inte utan att man måste konstatera att den senaste veckans berg- och dalbana kanske lärt Hammarbys ledning en läxa, och kanske, kanske, möjligen, eventuellt kan det leda till något positivt på sikt.

Förhoppningsvis fortsätter man på den inslagna vägen. Blir det öppen debatt om den skandalösa planhyran härnäst?

Låt oss hur som helst hoppas att "blomsterarrangemangen i Nykvarn" är den sista gigantiska grodan från ledningshåll för överskådlig tid. Fast även det är kanske att hoppas på för mycket.

Täpp läckorna - öppna portarna. Och ta för fan hem Doktorn!

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home